Izvor: Telegraf arhiva vesti 10.02.2017

Hrvatsku trese afera "Dnevnica", uhapšen bivši Milanovićev saradnik (foto) (video)

Telegraf 10.02.2017
Iz državne kase isplaćeno oko 41.400 evra za inostrane dnevnice. Bivši šef kabineta Zorana Milanovića, Tomislav Sauh, uhapšen je danas, ubrzo nakon što mu je Sabor ukinuo poslanički imunitet zbog afere “Dnevnice”, javili su hrvatski mediji… »

Bivši načelnik bezbednosti Republike Srpske preminuo u zatvoru u Berlinu

Telegraf 10.02.2017
Haški optuženik Ljubiša Beara preminuo u nemačkom zatvoru. Nekadašnji načelnik bezbednosti Glavnog štaba Vojske Republike Srpske, haški osuđenik Ljubiša Beara (78) preminuo je u zatvoru u Berlinu. “Srbi ovo ne smeju da zaborave”: Republika… »

Jadranska trilaterala: Hrvatska pomaže Albaniji i Crnoj Gori da uđu u EU

Telegraf 10.02.2017
Ove tri zemlje imaju potrebu da sarađuju i da usklade svoje napore u procesu evroatlanskih integracija. Ministri spoljnih poslova Hrvatske, Albanije i Crne Gore danas su u Splitu potpisali zajedničku deklaraciju o saradnji u okviru Jadranske… »

Tito vampir, Smrt komunizmu: Na Partizanskom groblju u Mostaru osvanuli ustaški simboli i uvredljivi grafiti

Telegraf 10.02.2017
Nova oštećenja na spomenicima i uvređive grafite otkrili su radnici JP "Parkovi" Uoči obeležavanja 72. godine od oslobođenja Mostara u Drugom svetskom ratu, na Partizanskom groblju u tom gradu otkrivena su nova oštećenja na spomenicima, kao i… »

Danas su obavezne debele jakne: U Srbiji hladno, umereno oblačno i suvo

Telegraf 10.02.2017
U Beogradu se očekuje suvo i hladno vreme, malo i umereno oblačno. U Srbiji će danas biti hladno, u većem delu malo i umereno oblačno i suvo osim Timočke Krajine gde će biti oblačno uz provejavanje slabog snega, a najviša dnevna temperatura biće… »

Šuma smrti: Ovde se svake godine obesi više od 100 ljudi! Oni koji prežive, tvrde da ih da ih vuku demoni i zovu duhovi…

Telegraf 10.02.2017
Ova je šuma popularna među planinarima i znatiželjnicima, iako postoji legenda da retko ko tu dođe, izađe ikad iz nje. U podnožju planine Fudži u Japanu nalazi se mračna i gusta šuma Aokigahara. To mesto jeze i užasa poznato je i pod imenom… »

Sleteli su u ledenu reku pre pet dana: Sahranjena dva njegova druga, a za Kozlićem se još traga

Telegraf 10.02.2017
Policija je pre par dana pronašla beživotna tela nastradalih mladića Huseina Delića i Almena Begovića, ali od Kozlića ni traga. Timovi pripadnika Specijalne jedinice MUP Zeničko-dobojskog peti dan tragaju za nestalim mladićem Amarom Kozlića, koji… »

Horor u Novom Sadu: U stanu pronađen leš žene u fazi raspadanja, prekriven golubovima

Telegraf 10.02.2017
Telo je u stanu bilo duže vreme, a leš je bio u fazi raspadanja. Telo preminule žene (58) pronađeno je danas u stanu, u novosadskom naselju „Liman“. Prema prvim informacijama radi se o osobi koja je bila pod starateljstvom Centra za socijalni rad… »

Zaplenjeno 4 tone falsifikovane robe na srpskoj granici: Kopije svih svetskih brendova bile spremne za prodaju!

Telegraf 10.02.2017
Pronađeno je preko 7.600 artikala za koje postoji sumnja da povređuju pravo intelektualne svojine. Carinski službenici su 9. februara 2017. godine prilikom kontrole robe na Terminalu Gradina obustavili postupak i zadržali preko četiri tone robe za… »

Važan podsetnik: Imate još četiri dana da platite prvu ratu poreza na imovinu!

Telegraf 10.02.2017
Porez se plaća u četiri rate prva do 15. februara, druga do 15. maja, treća do 15. avgusta, a poslednja do 15. novembra. Rok za uplatu prve rate poreza na imovinu za 2017. godinu u Srbiji je 14. februar. Iznos poreske obaveze koju treba izmiriti za… »