Izvor: Večernje novosti/Svet arhiva vesti 10.02.2017

Apelacioni sud odbio da vrati Trampovu zabranu

Večernje novosti 10.02.2017
Apelacioni sud odbio je danas da vrati na snagu uredbu predsednika Donalda Trampa o zabrani ulaska u SAD za državljane sedam pretežno muslimanskih zemalja. Apelacioni sud odbio je danas da vrati na snagu uredbu predsednika Donalda Trampa o zabrani… »

Iranci proslavljaju godišnjicu revolucije masovnim okupljanjima

Večernje novosti 10.02.2017
Masovnim okupljanjima u gradovima širom Irana počele su proslave povodom 38. godišnjice Islamske revolucije. Masovnim okupljanjima u gradovima širom Irana počele su proslave povodom 38. godišnjice Islamske revolucije. Demonstranti su na ulicama… »

Asad: Među sirijskim izbeglicama ima terorista

Večernje novosti 10.02.2017
Predsednik Sirije Bašar el Asad izjavio je danas da među milionima sirijskih izbeglica na Zapadu definitivno ima terorista. Predsednik Sirije Bašar el Asad izjavio je danas da među milionima sirijskih izbeglica na Zapadu definitivno ima terorista… »

Erdogan odobrio ustavnu reformu

Večernje novosti 10.02.2017
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan odobrio je danas održavanje nacionalnog referenduma o ustavnim reformama koja će omogućiti predsedniku veća ovlašćenja. ANKARA - Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan odobrio je danas održavanje nacionalnog… »

Mogerinijeva traži od SAD da se ne mešaju u politiku EU

Večernje novosti 10.02.2017
Šefica evropske diplomatije Federika Mogerini upozorila je administraciju američkog predsednika da se ne meša u politiku EU posle izjava predsednika Donalda Trampa o Bregzitu. Šefica evropske diplomatije Federika Mogerini upozorila je danas… »

Sprečen teroristički napad u Parizu Zaplenjen eksploziv, među četvoro uhapšenih i devojčica

Večernje novosti 10.02.2017
Francuske antiterorističke snage danas su uhapsile četiri osobe, među kojima i šesnaestogodišnju devojčicu i otkrile kućnu laboratoriju za proizvodnju bombi, saopštila je kancelarija tužilaštva Pariza. Francuske antiterorističke snage danas su… »

U Sloveniji prvi susret Putina i Trampa?

Večernje novosti 10.02.2017
Slovenački predsednik u Moskvi u "posredničkoj" ulozi ugovara susret lidera dveju svetskih sila. "Politiko": Ambiciozni Pahor svoju malu alpsku državu vodi ka sve značajnijoj ulozi. LIDER države iz koje je potekla prva dama SAD Melanija Tramp… »

Orban optužio Džordža Sorosa za tajni uticaj

Večernje novosti 10.02.2017
Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da grupe koje finansira američki milijarder Džordž Soros pokušavaju tajno da utiču na politiku u Mađarskoj. Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da grupe koje finansira američki… »

Pronađen kokain vredan 60 miliona evra

Večernje novosti 10.02.2017
Oko 360 kilograma kokaina, vrednosti od skoro 60 miliona evra na crnom tržištu, pronađeno je na dve plaže na istoku Engleske, saopštila je danas britanska Agencije protiv kriminala. Oko 360 kilograma kokaina, vrednosti od skoro 60 miliona evra na… »

Maloletni vandali osuđeni na čitanje knjiga o rasizmu i antisemitizmu

Večernje novosti 10.02.2017
Knjige koje će dečaci morati da pročitaju govore o rasizmu, ravnopravnosti među polovima, religiji i ratu. Sud u Virdžiniji presudio je da tinejdžeri koji su išarali zgradu afričko-američke škole rasističkim, antisemitskim i vulgarnim grafitima… »