Izvor: Vesti online arhiva vesti 10.02.2017

E, ustaše, sad samo još spomenik Paveliću

Vesti online 10.02.2017
Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je da podizanje spomenika kardinalu Alojziju Stepincu u Osijeku predstavlja još jedan dokaz da se današnja Hrvatska nije suočila sa svojom nacifašističkom prošlošću. Linta u pisanoj izjavi… »

Krhki Balkan u Trampovoj eri: Ratna opasnost u Srbiji, BiH i na Kosovu

Vesti online 10.02.2017
Blizina Trampa Putinovom režimu može imati uticaj na Balkan, piše nemačka štampa. Srpski premijer Aleksandar Vučić pokazao je da neće nužno igrati ulogu stuba stabilnosti koju Evropljani od njega očekuju. List Vezer kurir (Bremen) je objavio… »

Bruka: Promovisali Litvaniju sa fotografijama drugih zemalja

Vesti online 10.02.2017
Čelnica litvanske državne turističke agencije podnela je ostavku nakon što je priznala da je njena agencija, u sklopu međunarodne kampanje na društvenim mrežama, promovisala tu baltičku zemlju koristeći fotografije drugih zemalja, piše AP… »

Preminuo čovek koji je istrčao 744 maratona

Vesti online 10.02.2017
Čovek koji je istrčao čak 744 maratona, međunarodno poznati trkač, Don Mekneli (96) preminuo je u Njujorku. Mekneli je počeo da trči krajem 60-tih, kada mu je najbolji prijatelj preminuo od srčanog udara. Prvi maraton je istrčao 1969. godine… »

Mareska završio karijeru na svoj rođendan

Vesti online 10.02.2017
Poznati italijanski fudbaler Enco Mareska je odlučio da završi karijeru na svoj rođendan, u 37. godini. Mareska, koji je najveći pečat u karijeri ostavio u Juventusu i Sevilji, odlučio je da prestane sa aktivnim igranjem posle kratke epizode u… »

Pompeo i Jildirim udruženim snagama protiv terorista

Vesti online 10.02.2017
Turski premijer Binali Jildirim dogovorio je sa šefom CIA Majkom Pompeom jačanje saradnje u borbi protiv terorizma i organizovanog kriminala, saopštili su zvaničnici. Jildirim je u razgovoru obnovio zahtev Turske za podršku SAD u borbi protiv pokreta… »

Kinezi preuzimaju Milan 3. marta

Vesti online 10.02.2017
Kineski konzorcijum "Sino-Evropa sport", posle nekoliko odlaganja, konačno će 3. marta preuzeti fudbalskog velikana Milan, tvrdi italijanski list "Tutosport". Kinezi će između 20. i 27. februara uplatiti 320 miliona evra kompaniji "Fininvest"… »

Roditelji podvodili devojčicu za cigarete i alkohol!

Vesti online 10.02.2017
Policija u Smederevskoj Palanci uhapsila je roditelje maloletne M. M. (15) zbog sumnje da su je dve godine podvodili i držali u seksualnom ropstvu, dok su još četiri muškarca uhapšena zbog sumnje da su izvršili obljubu nad maloletnicom. Pored… »

Vojna baza u Kelebiji - Orbanova politička igra?

Vesti online 10.02.2017
Zašto je mađarska vojska odlučila da izgradi vojnu bazu u blizini graničnog prelaza sa Srbijom na Kelebiji? Upućeni tvrde da je tu reč o čistoj politici, ali i o uvertiri za još oštrije mađarske zakone, čije usvajanje tek sledi. - Političke… »

"Ne zaboravite, Rusija je faktički prva priznala Hrvatsku"

Vesti online 10.02.2017
"Rusija zna i razume da Hrvatska ima obaveze prema EU i NATO, ali smatra da to ne bi trebalo da predstavlja prepreku u jačanju odnosa između dveju država", izjavio je u Zagrebu ambasador Rusije u Hrvatskoj Anvar Azimov izrazivši uverenost da će se… »