Izvor: Vesti online/Balkan arhiva vesti 10.02.2017

Bakir priziva novi rat

Vesti online 10.02.2017
Tek što se malo primirio politički okršaj Sarajeva i Banjaluke u vezi sa obeležavanjem Dana Republike Srpske, usledile su nove trzavice, ovoga puta pokrenute najavom bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da će Sarajevo podneti… »

Umro nekadašnji načelnik generalštaba Srpske, Ljubiša Beara

Vesti online 10.02.2017
Nekadašnji načelnik bezbednosti Glavnog štaba Vojske Republike Srpske haški osuđenik Ljubiša Beara (78) preminuo je u zatvoru u Berlinu. Beara je umro u četvrtak u zatvoru u Nemačkoj, gde je izdržavao doživotnu kaznu zatvora po presudi za… »

"Čovek koji je podržavao ustaški režim, ne može biti ni svetac ni heroj"

Vesti online 10.02.2017
"Osoba koja je pozdravila ustaški režim, koja je bila sveštenik Paveliću, lideru ustaškog režima i masovnom ubici, ne zaslužuje spomenike. Čast mi je da primim orden od predsednika Srbije", kaže za Sputnjik Efraim Zurof, "poslednji lovac na… »

Udružile se Hrvatska, Albanija i Crna Gora!

Vesti online 10.02.2017
Ministri spoljnih poslova Hrvatske, Albanije i Crne Gore u petak su u Splitu potpisali zajedničku deklaraciju o saradnji u okviru Jadranske trilaterale, kojom se podstiče jačanje bezbednosne i ekonomske saradnje između Hrvatske, Albanije i Crne Gore… »

E, ustaše, sad samo još spomenik Paveliću

Vesti online 10.02.2017
Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je da podizanje spomenika kardinalu Alojziju Stepincu u Osijeku predstavlja još jedan dokaz da se današnja Hrvatska nije suočila sa svojom nacifašističkom prošlošću. Linta u pisanoj izjavi… »

Krhki Balkan u Trampovoj eri: Ratna opasnost u Srbiji, BiH i na Kosovu

Vesti online 10.02.2017
Blizina Trampa Putinovom režimu može imati uticaj na Balkan, piše nemačka štampa. Srpski premijer Aleksandar Vučić pokazao je da neće nužno igrati ulogu stuba stabilnosti koju Evropljani od njega očekuju. List Vezer kurir (Bremen) je objavio… »