Izvor: Vesti online/Ekonomija arhiva vesti 10.02.2017

Dinar u padu

Vesti online 10.02.2017
Dinar je oslabio 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 123,9600 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Dinar je slabiji za 1,2 odsto nego pre godinu dana, slabiji 0,3 odsto nego pre mesec dana, a 0,4 odsto slabiji… »

Reformator godine Zorana Mihajlović

Vesti online 10.02.2017
Na desetoj po redu konferenciji NALED-a, dodeljena su priznanja za proteklu 2016. godinu, a nagrada reformator godine, dodeljena je Zorani Mihajlović ministraki građevine. Ministarka je dobila priznanje za izuzetno zalaganje u oblasti izdavanja… »

Sirotinju vuku za nos

Vesti online 10.02.2017
"Uzmi račun i pobedi", nagradna igra srpskih vlasti, pretvorila je celu Srbiju u rijaliti uživo. Pod plaštom borbe protiv sive ekonomije, država je sve siromašnijim građanima bacila više nego primamljiv mamac, prvobitno u vidu dodele jednog, a… »

Kraj administracije kakvu poznajemo: Neće više biti papira, šaltera i pečata

Vesti online 10.02.2017
Ministarka Ana Brnabić je najavila da bi do kraja godine trebalo da budu usvojena dva važna zakona o elektronskom poslovanju i elektronskoj upravi. - Cilj je da papiri, šalteri, pečati i razne procedure budu iza nas - poručila je Brnabićeva… »

Evo šta Tramp radi svetskoj ekonomiji

Vesti online 10.02.2017
Bonitetska agencija Fič rejtings ocenila je da predsednik SAD Donald Tramp predstavlja opasnost za svetsku privredu. Trampov "agresivan ton" i njegova spremnost da unosi "neočekivane promene" u američku politiku mogu ugroziti privredni rast u svetu i… »

Gradnja gondole u Čajetini (3): I mi smo Srbija

Vesti online 10.02.2017
Žestok spor lokalnih vlasti na Zlatiboru i vrha države dostiže vrhunac, a predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović ne želi da sve ostane na rečima. Za subotu, 11. februar, zakazan je svojevrsni protest, "radna akcija" i početak gradnje… »

Znate li koji je najgori grad u Srbiji?

Vesti online 10.02.2017
Ni manje opštine ni više problema, komentar je stanovnika Smederevske Palanke. Svake godine imaju muke s dugovanjima za struju i vodu i prezaduženim opštinskim budžetom. Račun opštine je u blokadi od oko tri milijarde dinara. Dok se čelnici… »