Izvor: Vesti online/Svet arhiva vesti 10.02.2017

Blokirana najvažnija Trampova odluka: Vidimo se na sudu!

Vesti online 10.02.2017
Savezni apelacioni sud odbio je da vrati na snagu izvršnu uredbu američkog predsednika Donalda Trampa, kojom se putnicima iz sedam zemalja sa većinskim muslimanskim stanovništvom brani ulazak u SAD. Na ovu odluku odmah je reagovao i predsednik Tramp… »

Šta je Tramp kritikovao u razgovoru sa Putinom?

Vesti online 10.02.2017
Dva američka zvaničnika, koja su želela da ostanu anonimna, tvrde da su u prvom telefonskom razgovoru predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Donalda Trampa, američki predsednik kritikovao Sporazum o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja i… »

Pomračenje Brisela - građani u panici, odjeknule i sirene

Vesti online 10.02.2017
Brisel je u četvrtak uveče "utonuo u mrak" pošto je u belgijskoj prestonici nestala struja, a mediji navode da će biti potrebno više sati da se kvar otkloni. "Miror" navodi da je nestanak struje navodno izazvao strah od terorističkih napada i da… »

Svet bez daha: Još traje potresna akcija spasavanja stotine nasukanih kitova

Vesti online 10.02.2017
Na stotine spasilaca iz celog sveta vode bitku za život nasukanih kitova na Južnom ostrvu u Fervel Split, gde se nasukalo više od 400 kitova, od kojih je više od 300 već nastaradalo. Volonteri naoružani ćebadima su krenuli u akciju spasavanja… »

Dojče vele: EU - spasavaj šta se spasti može

Vesti online 10.02.2017
Nemačka kancelarka Angela Merkel menja kurs i zalaže se za koncept "Evrope sa dve brzine". Taj koncept se mnogima ne dopada, s obzirom da u sebi krije opasnost od razilaženja interesa pojedinih država. To bi moglo da dovede do raspada Unije, piše u… »

Evo koju je zemlju predložio Putin za sastanak sa Trampom

Vesti online 10.02.2017
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je u petak da odnosi Rusije i Sjedinjenih Američkih Država treba da budu obnovljeni nakon perioda njihove degradacije, ali da to ne zavisi samo od ruske nego i od američke strane. - Rusko-američki odnosi su u… »

Teroristi najavili ofanzivu: Oslobodićemo Siriju i uništiti vladine snage

Vesti online 10.02.2017
Komandant islamske koalicije Tahrir el šam Hašem el Šejh objavio početak "nove bitke"na severozapadu zemlje, prenosi agencija "Juroasija dejli". Vođa Tahrir el šama u video-obraćanju je obećao da će osloboditi Siriju i uništiti vladine snage… »

Bruka: Promovisali Litvaniju sa fotografijama drugih zemalja

Vesti online 10.02.2017
Čelnica litvanske državne turističke agencije podnela je ostavku nakon što je priznala da je njena agencija, u sklopu međunarodne kampanje na društvenim mrežama, promovisala tu baltičku zemlju koristeći fotografije drugih zemalja, piše AP… »

Preminuo čovek koji je istrčao 744 maratona

Vesti online 10.02.2017
Čovek koji je istrčao čak 744 maratona, međunarodno poznati trkač, Don Mekneli (96) preminuo je u Njujorku. Mekneli je počeo da trči krajem 60-tih, kada mu je najbolji prijatelj preminuo od srčanog udara. Prvi maraton je istrčao 1969. godine… »

Pompeo i Jildirim udruženim snagama protiv terorista

Vesti online 10.02.2017
Turski premijer Binali Jildirim dogovorio je sa šefom CIA Majkom Pompeom jačanje saradnje u borbi protiv terorizma i organizovanog kriminala, saopštili su zvaničnici. Jildirim je u razgovoru obnovio zahtev Turske za podršku SAD u borbi protiv pokreta… »