Politika arhiva vesti 10.02.2017

Dačić: EU kao da želi da legalizuje ratne zločine protiv Srba

Blic 10.02.2017
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da su izjave o formiranju Vojske Kosova novi faktor nestabilnosti i dodao da vlasti na Kosovu ne mogu da donesu takvu odluku u Skupštini Kosova bez glasova poslanika Srpske liste. "Mi ćemo… »

Dačić i Palmer: Odnosi dve zemlje dobri, perspektiva napretka

RTS 10.02.2017
Prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić sastao se sa Metju Palmerom, direktorom Kancelarije za južnu i centralnu Evropu u Stejt departmentu. Ivica Dačići i Metju Palmer su ocenili da su odnosi dve zemlje dobri i sa perspektivnom daljeg napretka… »

Čepurin Vučiću uručio čestitku od Medvedva

B92 10.02.2017
Ruski ambasador u Beogradu uručio je premijeru Vučiću čestitku ruskog premijera Medvedeva povodom Dana državnosti Srbije. Medvedev navodi da su rusko-srpski odnosi zasnovani na principima prijateljstva, uzajamnog poštovanja i poverenja, kao i da se… »

Vasilić: Niko iz Vlade nije zvao Savet već dve godine

Blic 10.02.2017
Članica Saveta za borbu protiv korupcije Jelisaveta Vasilić izjavila je danas da Vlada Srbije dve godina nije kontaktirala Savet iako oni uredno šalju svoje izveštaje premijeru i nadležnim ministarstvima. Jelisaveta Vasilić je za agenciju Beta… »

Jovanović: Molim Jankovića i Jeremića da se dogovore da jedan bude kandidat

Nova ekonomija 10.02.2017
Nemam pravo da tražim, ali molim Sašu Jankovića i Vuka Jeremića da porazgovaraju i dogovore se da građanska opozicija na predsedničke izbore izađe sa jednim kandidatom, izjavio je predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović… »

"Voleo bih to da vidim, da se Nikolić kandiduje bez SNS"

B92 10.02.2017
Beograd -- Lider SPS-a Ivica Dačić kaže da vladajuća koalicija još nije donela odluku o zajedničkom kandidatu za predsedničke izbore. Ipak, kako kaže, njegova stranka ostaje pri stavu da će podržati kandidata koji ima šanse da pobedi u prvom… »

Znaće se do Sretenja Vučević: Lično ću predložiti Vučića za predsedničkog kandidata

Kurir 10.02.2017
BEOGRAD - O kandidatu SNS za predsednika Srbije odlučiće stranka, kaže potpredsednik naprednjaka Miloš Vučević i dodaje da će lično predložiti njenog lidera Aleksandra Vučića. Vučević je rekao da će SNS o predsedničkom kandidatu odlučiti… »

Problem na evropskom putu: EU zabrinuta za borbu protiv korupcije u Srbiji

Kurir 10.02.2017
Zabrinuta za borbu protiv korupcije u Srbiji, delegacija Evropske komisije koja proverava napredak u Poglavlju 23, zatražila je od Srbije da odblokira rad nezavisnih tela koja se bore protiv korupcije. Vladi Srbije je "snažno preporučeno" i da… »

Jeremić: Teško predvideti budućnost EU

Beta 10.02.2017
Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Vuk Jeremić rekao je da je teško predvideti budućnost Evropske unije, posebno posle potresa koji je usledio kao posledica referenduma u Velikoj Britaniji i dodao da će proces proširenja… »

Čanak potpisao deklaraciju protiv militarizacije

RTV 10.02.2017
RIJEKA - Predstavnici Liste za Rijeku i Lige socijaldemokrata Vojvodine Danko Švorinić i Nenad Čanak potpisali su danas u Rijeci zajedničku Deklaraciju protiv militarizacije Balkana i Jugoistočne Evrope, saopštio je Biro za informisanje LSV. Kako se… »