Politika arhiva vesti 10.02.2017

Vojska Kosova ne može biti formirana bez Srpske liste

Beta 10.02.2017
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da su izjave o formiranju Vojske Kosova novi faktor nestabilnosti i dodao da vlasti na Kosovu ne mogu da donesu takvu odluku u Skupštini Kosova bez glasova poslanika Srpske liste. "Mi ćemo… »

Sastanak u vladi Srbije: Vučić razgovarao sa zvaničnikom Stejt departmenta Palmerom

Kurir 10.02.2017
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa direktorom za Južnu i Centralnu Evropu u Stejt departmentu SAD Metjuom Palmerom. Sastanak je održan u 10 časova u zgradi Vlade Srbije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa… »

Čepurin uručio Vučiću čestitku Medvedeva povodom dana državnosti

Nova ekonomija 10.02.2017
Ruski ambasador u Beogradu uručio je premijeru Vučiću čestitku ruskog premijera Medvedeva povodom Dana državnosti Srbije. Medvedev navodi da su rusko-srpski odnosi zasnovani na principima prijateljstva, uzajamnog poštovanja i poverenja, kao i da se… »

Vasilić: Niko iz Vlade nije zvao Savet već dve godine

Novi magazin 10.02.2017
Članica Saveta za borbu protiv korupcije Jelisaveta Vasilić izjavila je danas da Vlada Srbije dve godina nije kontaktirala Savet iako oni uredno šalju svoje izveštaje premijeru i nadležnim ministarstvima. Jelisaveta Vasilić je za agenciju Beta… »

Jovanović pozvao Jankovića i Jeremića da se dogovore, LDP za jednog kandidata

Blic 10.02.2017
Predsednik LDP Čedomir Jovanović pozvao je danas buduće kandidate za predsednika Vuka Jeremića i Sašu Jankovića da se dogovore, jer, kako tvrdi, građanska Srbija želi jednog kandidata opozicije. Jovanović je rekao da će prihvatiti njihov… »

Dačić: Ako se Nikolić kandiduje bez podrške SNS, podržaću Vučića

Kurir 10.02.2017
BEOGRAD - Lider SPS-a Ivica Dačić kaže da vladajuća koalicija još nije donela odluku o zajedničkom kandidatu za predsedničke izbore, ali da njegova stranka ostaje pri stavu da će podržati kandidata koji ima šanse da pobedi u prvom krugu, a to je… »

Vučević: Predložiću Vučića za predsedničkog kandidata

RTV 10.02.2017
BEOGRAD - O kandidatu SNS za predsednika Srbije odlučiće stranka, kaže potpredsednik naprednjaka Miloš Vučević i dodaje da će lično predložiti njenog lidera Aleksandra Vučića. Vučević je za Pink tv rekao da će SNS o predsedničkom kandidatu… »

Evropa traži od Srbije da odblokira borbu protiv korupcije

Danas 10.02.2017
Delegacija Evropske komisije koja proverava napredovanje Srbije u Poglavlju 23 - pravosuđe i ljudska prava, zatražila je od Srbije da odblokira rad nezavisnih tela koja je se bore protiv korupcije - Agencije za borbu protiv korupcije i Saveta za borbu… »

Jeremić: Zemlje Zapadnog Balkana neće skoro u EU

Večernje novosti 10.02.2017
Predsednički kandidat Vuk Jeremić izjavio je da se zemlje Zapadnog Balkana neće uskoro učlaniti u Evropsku uniju zbog neizvesnosti u Uniji posle referenduma o izlasku Velike Britanije i drugih političkih rizika. BEOGRAD - Predsednički kandidat Vuk… »

Čanak potpisao deklaraciju protiv militarizacije Balkana

Beta 10.02.2017
Predstavnici Liste za Rijeku i Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Danko Švorinić i Nenad Čanak potpisali su danas zajedničku Deklaraciju protiv militarizacije Balkana i Jugoistočne Evrope. Kao je preneo biro za informisanje LSV, u prostorijama… »