Nauka & Tehnologija arhiva vesti 10.02.2017

Zašto objaviti e-knjigu umesto papirne verzije?

Vesti online 10.02.2017
Bilo da ste napisali knjigu ili da planirate to da uradite u skorijoj budućnosti, verovatno ste makar jednom pomislili o prednostima i manama tradicionalnog izdavaštva i digitalnog izdavaštva. Ovo je danas postala veoma velika dilema za nove autore; da… »

Henkel razvija nova rešenja za 3D štampanje

Biznis i finansije 10.02.2017
Savremena tehnologija 3D štampanja sve više se koristi u cilju novih dizajna i bržeg plasiranja proizvoda na tržište u gotovo svim industrijama. Poslovni sektor Adhezivi Tehnologije kompanije Henkel nastoji da iskoristi svoju tehničku stručnost na… »

Stop citiranju tabloida "Dejli mejl" na Vikipediji

Press 10.02.2017
Neubičajno urednici Vikipedije zabranili su citiranje Dejli Mejla u svojim člancima, ocenivši da je reč o neupozdanom mediju. foto: blic.rs U obrazloženju ove odluke se navodi da je reč o mediju koji je stekao lošu reputaciju jer ne proverava… »

Gost N1 net: Poražavajuće da imamo problem sa antifašizmom

N1 Info 10.02.2017
Tvitove ovog jutra birao je i komentarisao Aleksandar Sekulić, na Tviteru @amstelaca. Aleksandar Sekulić tvrdi da je dobio batine u petak, 3. februara, na koncertu u Domu omladine u Beogradu. Kaže da je pretučen zbog znojnice sa precrtanim kukastim… »

Aktivirajte novu WhatsApp opciju (foto uputstvo)

Mondo 10.02.2017
Zaštitite nalog u dva koraka, što je upravo dodato u WhatsApp aplikaciju. Privatnost nikad nije zgoreg zaštititi, a zaštitom aplikacije, naloga ili i jednog i drugog u dva koraka (lozinkom, SMS potvrdom, mejlom, sigurnosnim pitanjem, kodom…)… »

Osma generacija Intelovih Cannon Lake procesora je 15 posto brža nego Kaby Lake

Benchmark 10.02.2017
Na sastanku sa investitorima u februaru, Intel je izneo neke smernice povodom performansi svoje osme generacije Core procesora koja stiže kasnije ove godine. Bazirani na 14 nm Cannon Lake čipu, ovi procesori bi prema očekivanjima trebalo da imaju bolje… »

Project Cars 2 potvrđen za 2017. godinu

Benchmark 10.02.2017
Slightly Mad Studios je pokrenuo kampanju za sakupljanje novca za igru Project Cars 2 još 2015. godine, ali je tek sad potvrđen nastavak popularnog trkačkog simulatora. Studio je potvrdio da je Project Cars 2 na rasporedu za objavu kasnije u 2017… »

Glasajte za banove na Elimination Mode 3.0

B92 10.02.2017
Elimination Mode 3.0 počinje sutra a danas imate priliku da glasate za heroje koje vi želite da uklonite iz prvih mečeva! Ovaj put glasovi publike uklanjaju 30 heroja iz poola, a takođe će biti uklonjeni i svi heroji koje su timovi birali u odigranim… »

Skakavci i crvčci ugrožene vrste u Evropi

Biznis i finansije 10.02.2017
Prvo sveobuhvatno istraživanje populacije cvrčaka i skakavaca u Evropi iznedrilo je poražavajuće rezultate – više od četvrtine vrsta ovih insekata je dovedeno do istrebljenja. Tako bar pokazuju podaci Unije za očuvanje prirode (IUCN) prema kojima… »

Prvi: Više inteligentan, manje veštački

Mondo 10.02.2017
Tako kaže LG, a videćemo kakav je famozni G6 već 26. februara u Barseloni. LG je ponosan na činjenicu da će LG G6 biti prvi telefon koji će biti inteligentniji, manje veštački i koji će na tržište stići prvi s tom opcijom (koja ga čini manje… »