Nauka & Tehnologija arhiva vesti 10.02.2017

Modeli i cene AMD Ryzen procesora

Benchmark 10.02.2017
AMD-ova kompletna linija Ryzen procesora kao i cene osmojezgarnih SKU-ova su potvrđene preko raznih online prodavaca. Prošle nedelje smo mogli videti da će biti objavljeno 17 novih AMD procesora, a zahvaljujući nekim komentarima predsednice kompanije… »

Kako rade tajne i samouništavajuće poruke na Viberu?

N1 Info 10.02.2017
Popularna aplikacija Viber je nedavno uvela tajne i samouništavajuće poruke. Međutim, kako su primetili korisnici, ove poruke nije jednostavno pronaći. Samouništavajuće poruke omogućavaju slanje fotografija i video priloga, uz propratni tekst i… »

Kripp i zvanično najbolji Arena igrač

B92 10.02.2017
Blizzard je konačno krenuo sa objavljivanjem zvaničnih mesečnih tabela najboljih Hearthstone Arena igrača, za regione Severne Amerike(NA), Evrope(EU) i Azije. Da bi igrač bio kvalifikovan za ulazak na ovu rang listu, mora imati odigranih minimum 30… »

Ban na hiljadu godina - zbog pedofilije!

B92 10.02.2017
Ban koji se proteže nekoliko životnih vekova pa još malo više – ESEA je zabranila igranje Risu “Bloominator” Blumu do 3,016. godine. zato što je navodno zlostavljao maloletnicu. Zvanični razlog za zabranu od skoro hiljadu godina… »

Niko Napustio Mousesports!

B92 10.02.2017
Kako je Mousesports organizacija napisala u zvaničnom saopštenju, nova era ih je zadesila. Igrač Nikola “Niko” Kovač, poreklom iz Bosne i Hercegovine, napustio je nemački tim nakon skoro dve godine. Niko će preći u FaZe posle DreamHack… »

Facebook zatvorio na stotine Oculus Rift demo stanica

Benchmark 10.02.2017
Facebook je zatvorio dobar deo svojih Oculus Rift demo stanica u Best Buy prodavnicama širom SAD. Kako navodi Business Insider, Facebook koji je vlasnik Oculus VR-a, je zatvorio 200 od 500 Oculus Rift demo stanica u SAD. Portparol kompanije Facebook… »

Potvrđen mod slika u slici za Windows 10

Benchmark 10.02.2017
Microsoft je potvrdio novi mod slika u slici za Windows 10. Ovo će naročito olakšati korisnicima koji rade sa više aplikacija istovremeno, posebno kada rade na određenim poslovima koji su u vezi videa. Funkcija se zvanično zove Compact Overlay… »

Pitali su bila gejtsa šta bi učinio sa dva dolara: Njegovo odgovor će vam pomoći da se obogatite!

Kurir 10.02.2017
Bil Gejts, kao najbogatiji čovek planete, ali i jedan od vodećih svetskih filantropa, proveo je dosta vremena radeći i pomažući siromašnima u Africi, tako da zna najbolji način kako živeti sa samo dva dolara na dan. U tekstu koji je objavio na… »

Detaljna vremenska prognoza već vam je u džepu!

Mondo 10.02.2017
Facebook ima novi trik kojim će pokušati da vas zadrži još duže u aplikaciji. Ukoliko koristite Facebook aplikaciju za iOS, Android ili Windows Phone tj. Windows 10 Mobile, onda ste verovatno primetili da je nedavno Facebook počeo da vas pozdravlja… »

Skype: Širite ljubav! (foto)

Mondo 10.02.2017
Aplikacija Skype dobila nove sadržaje na temu ljubavi i Dana zaljubljenih. Bez obzira na to da li slavite Svetog Trifuna ili Dan zaljubljenih Skype ima kolekciju novih emotikona, sličica, GIF animacija i drugih sadržaja da vam ulepšaju slavlje. Skype… »