Nauka & Tehnologija arhiva vesti 10.02.2017

Šta mogu senzori

PC Press 10.02.2017
U PC#239 smo započeli nabrajanje elektronskih senzora, koji su zanimljivi za sve hardverske entuzijaste i hakere. Ovom prilikom kompletiramo tu temu, sa željom da vas podsetimo na mogućnosti koje vam se nude u konstruktorskom i kreativnom radu. Na… »

SKT T1 izgubio od Afreeca Freecs, Marin MVP

B92 10.02.2017
U četvrtom kolu LCK lige, aktuelni šampion sveta SKT T1 doživeo je svoj prvi poraz u ligi i to od ekipe Afreeca Freecs. Zanimljivo je da je upravo bivši igrač SKT T1, na poziciji top lejna, Jang „MaRin“ Gjeong-hvan bio krucijalan u pobedi… »

Sve vreme pogrešno punite telefon

Vesti online 10.02.2017
MBaterijaožete da verujete u ovo i ne morate, ali jedno je sigurno - stručnjaci Battery University-ja naučno su dokazali da, ako pratite ove savete, baterija telefona trajaće vam duže i sačuvaće najveći deo svog kapaciteta i nakon velikog broja… »

Kompanija Canon predstavlja novi štampač i-SENSYS

IT svet 09.02.2017
Canon Europe, vodeći svetski isporučilac imaging rešenja, predstavio je svoj novi visoko-produktivni štampač i-SENSYS LBP312x malih dimenzija namenjen užurbanim radnim okruženjima kod kojih je prostor od ključne važnosti. Novi uređaj spaja… »

Kaspersky Lab najavio komercijalnu dostupnost Kaspersky operativnog sistema

IT svet 09.02.2017
Kompanija Kaspersky Lab danas je objavila dostupnost sopstvenog operativnog sistema, KasperskyOS, specijalizovanog operativnog sistema kreiranog za ugrađene sisteme sa strogim sajber bezbednosnim pravilima. KasperskyOS značajno smanjuje šanse za pojavu… »

Nova Sony DRAM-senzor tehnologija za unapređenje fotografisanja

IT svet 09.02.2017
Kompanija Sony je upravo objavila senzor koji ima ogromni potencijal za povećanje kvaliteta fotografisanja. Dodati DRAM sloj između sloja piksela i sloja kola omogućava snimanje i čitanje slika nekoliko puta brže od trenutnih tehnologija. Sony je… »

Intel će završiti Fab 42 u Arizoni i otvoriti pogon za proizvodnju 7nm

IT svet 09.02.2017
Pre nekoliko godina, Intel je najavio da neće završiti svoju 14nm proizvodni pogon, Fab 42. Kada je Intel najavio potez, 22nm je i dalje bio Intelov vodeći proizvod, mada 14nm je bio na horizontu i počeo je široku upotrebu u mobilnim proizvodima… »

Intel Atom C2000 buba ubija proizvode od viših proizvođača

IT svet 09.02.2017
Intel hardver je, generalno gledano, veoma pouzdan. Svaki procesor i čipset ima određeni stepen grešaka, ali ova pitanja retko postaju kritični nedostaci koji ugrožavaju proizvod. Dokazi rastu, međutim, da C2000 server platformu Intelov - to je… »