Vojvodina arhiva vesti 10.02.2017

RU: Arheološka izložba u Zavičajnom muzeju

RTV 10.02.2017
RUMA - Arheološka izložba ''Između kostima i ornamenta antropomorfne figurine Vinčanske kulture'' iz zbirke Narodnog muzeja u Smederevskoj Palanci otvorena je u Legatu Feđe Soretića u rumskom Zavičajnom muzeju. Da su se od kamena i kremena pravile… »

Birijani, galub jamun i gibanica spojili vojvođanske đake i migrante na večeri Za pamćenje

Blic 10.02.2017
Učenici Srednje ekonomske škole u Subotici, kao i njihovi vršnjaci, volonteri i aktivisti omladinskih organizacija iz Novog Sada i Subotice organizovali su nezaboravno veče za grupu migranata uz tradicionalne srpske i recepte sa Bliskog istoka… »

Otkrivena laboratorija za proizvodnju marihuane!

Sandžak haber 10.02.2017
Policija je u Kovinu pronašla laboratoriju za proizvodnju marihuane i zaplenila 65 stabljika sa 6,5 kilograma sirove marihuane, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije. Zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena… »

NS: Izložba kineske fotografije

RTV 10.02.2017
NOVI SAD - Na krilima kineske kulture naziv je izložbe fotografija koja je otvorena u holu Filozofskog fakulteta, a fotografije koje su poklon Odeljenja za obrazovanje i kulturu Kine postavljene su u okviru Festivala lampiona. Kineska nova godina… »

Havarisana vozila zauzimaju parking

RTV 10.02.2017
NOVI SAD - Za nesavesno parkiranje havarisanih i neregistrovanih vozila predviđene su novčane kazne od 8.000 za fizička, 15.000 za preduzetnike i 100.000 dinara za pravna lica, odnosno pola tih iznosa, ukoliko se kazna plati u roku od osam dana. U… »

Novi Sad povećao sredstva za zapošljavanje

RTV 10.02.2017
NOVI SAD - Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević i načelnik gradske Uprave za privredu Saša Bilinović predstavili su Akcioni plan zapošljavanja Grada Novog Sada za 2017. godinu. Plan predstavlja osnovni dokument za sprovođenje aktivne… »

Danas su obavezne debele jakne: U Srbiji hladno, umereno oblačno i suvo

Telegraf 10.02.2017
U Beogradu se očekuje suvo i hladno vreme, malo i umereno oblačno. U Srbiji će danas biti hladno, u većem delu malo i umereno oblačno i suvo osim Timočke Krajine gde će biti oblačno uz provejavanje slabog snega, a najviša dnevna temperatura biće… »

Koncert veče šansone - u susret Danu zaljubljenih 11. februara

Radio 021 10.02.2017
Udruženje "Šansona" održaće u subotu, 11. februara u 20 časova u Klubu Tribina mladih "Koncert veče šansone - u susret Danu zaljubljenih". Na koncertu će nastupiti šansonjer Loran Prokopić, uz pratnju Ružice Pavlović - klavir, Ondreja… »

Dečji kutak bolnice u Subotici niko ne čisti

N1 Info 10.02.2017
Sanitarna inspekcija zabranila je korišćenje dečjeg kutka "Cvrčak" Opšte bolnice u Subotici zato što niko ne čisti prostorije u kojima borave deca na bolničkom lečenju. Bolnica i Predškolska ustanova "Naša radost" ne mogu da se dogovore ko će… »

Tajna Petrovaradinske tvrđave: Šta su sve volonteri pronašli kad su čistili katakombe

Noizz 10.02.2017
Kada je grupa volontera rešila da očisti katakombe Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu, nisu imali pojma šta će sve pronaći. Prošlo je 70 godina otkako su tuneli poslednji put čišćeni, a unutra su naišli na tone i tone otpada, ali i na stare… »