Vojvodina arhiva vesti 10.02.2017

RU: Arheološka izložba u Zavičajnom muzeju

RTV 10.02.2017
RUMA - Arheološka izložba ''Između kostima i ornamenta antropomorfne figurine Vinčanske kulture'' iz zbirke Narodnog muzeja u Smederevskoj Palanci otvorena je u Legatu Feđe Soretića u rumskom Zavičajnom muzeju. Da su se od kamena i kremena pravile… »

Birijani, galub jamun i gibanica spojili vojvođanske đake i migrante na večeri Za pamćenje

Blic 10.02.2017
Učenici Srednje ekonomske škole u Subotici, kao i njihovi vršnjaci, volonteri i aktivisti omladinskih organizacija iz Novog Sada i Subotice organizovali su nezaboravno veče za grupu migranata uz tradicionalne srpske i recepte sa Bliskog istoka… »

Otkrivena laboratorija za proizvodnju marihuane!

Sandžak haber 10.02.2017
Policija je u Kovinu pronašla laboratoriju za proizvodnju marihuane i zaplenila 65 stabljika sa 6,5 kilograma sirove marihuane, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije. Zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena… »

Počinje Godina plamenog petla

Dnevnik 10.02.2017
Konfucijev institut Univerziteta u Novom Sadu i Filozofski fakultet su izložbom fotografija i predavanjem obeležili Festival lampiona, praznik koji se slavi. petnaestog dana od početka Kineske nove godine. Izložbu „Na krilima kineske kulture”… »

Kazne za nesavesno parkiranje havarisanih vozila

Moj Novi Sad 10.02.2017
Za nesavesno parkiranje havarisanih i neregistrovanih vozila predviđene su novčane kazne od 8.000 za fizička, 15.000 za preduzetnike i 100.000 dinara za pravna lica, odnosno pola tih iznosa, ukoliko se kazna plati u roku od osam dana. U ulici Episkopa… »

NOVI SAD: Više sredstava za aktivnu politiku zapošljavanja

Moj Novi Sad 10.02.2017
Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević i načelnik gradske Uprave za privredu Saša Bilinović predstavili su Akcioni plan zapošljavanja Grada Novog Sada za 2017. godinu. Plan predstavlja osnovni dokument za sprovođenje aktivne politike… »

Vreme danas: Malo do umereno oblačno i suvo, najviša dnevna u NS do 2°C

Moj Novi Sad 10.02.2017
U većem delu Srbije danas će biti malo do umereno oblačno i suvo, osim Timočke Krajine gde će preovlađivati oblačno i tmurno uz provejavanje slabog snega, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Duvaće slab do umeren vetar, u košavskom… »

Koncert veče šansone - u susret Danu zaljubljenih 11. februara

Radio 021 10.02.2017
Udruženje "Šansona" održaće u subotu, 11. februara u 20 časova u Klubu Tribina mladih "Koncert veče šansone - u susret Danu zaljubljenih". Na koncertu će nastupiti šansonjer Loran Prokopić, uz pratnju Ružice Pavlović - klavir, Ondreja… »

Zašto se ne čisti dečji kutak u subotičkoj bolnici?

RTV 10.02.2017
SUBOTICA - Sanitarna inspekcija zabranila je korišćenje dečjeg kutka "Cvrčak" Opšte bolnice u Subotici zato što niko ne čisti prostorije u kojima borave deca na bolničkom lečenju. Bolnica i Predškolska ustanova "Naša radost" ne mogu da se… »

Tajna Petrovaradinske tvrđave: Šta su sve volonteri pronašli kad su čistili katakombe

Noizz 10.02.2017
Kada je grupa volontera rešila da očisti katakombe Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu, nisu imali pojma šta će sve pronaći. Prošlo je 70 godina otkako su tuneli poslednji put čišćeni, a unutra su naišli na tone i tone otpada, ali i na stare… »