Balkan arhiva vesti 12.02.2017

Suzavcem na gej žurku, dvoje povređeno

Mondo 12.02.2017
Dve osobe su lakše povređene kada je nepoznati napadač bacio suzavac na pripadnike LGBT žurke u klubu "Super Super" u Zagrebu. Ljudi u panici rukama razbijali prozore kako bi pobegli iz kluba! Foto: Facebook/PrintScreen Klub "Super Super" u Zagrebu Na… »

Dodik: Izetbegović nije adresa koja može da odluči o reviziji tužbe

RTS 12.02.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kaže da bi predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić trebalo da sazove sednicu Predsedništva, na kojoj bi i zvanično bila odbačena revizija tužbe BiH protiv Srbije. Dodik je u intervjuu za "Sputnjik"… »

Milanović stručnjak i za "migove"

RTS 12.02.2017
Bivši premijer Hrvatske Zoran Milanović nije se usprotivio ideji vraćanja služenja vojnog roka u toj zemlji, ali smatra da bi trebalo da traje duže od pola godine, a odgovarajući na pitanje o naoružavanju VS rekao je da Hrvatskoj ne treba… »

U Prijedoru zabeležen slučaj ptičjeg gripa

Studio B 12.02.2017
U Prijedoru je zabeležen slučaj ptičjeg gripa, a Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske saopštilo da je u toku sanacija žarišta u jednom domaćinstvu. U pitanju je domaćinstvo, gde je kod domaćih ornamentalnih koka… »

Ivancov: Moskva podržava Dejtonski sporazum

RTS 12.02.2017
Ruski ambasador u Bosni i Hercegovini Petar Ivancov izjavio je da Rusija podržava jačanje mira i stabinost u BiH na osnovu Dejtonskog sporazuma a da nastojanje te zemlje da se pridruži EU neće uticati na veze sa Moskvom. "Nema konflikta interesa i… »

Lider Fronta najavljuje odgovor u slučaju optužnice za terorizam

RTV 12.02.2017
PODGORICA - Jedan od čelnika Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić najavio je "odgovor" tog opozicionog saveza ako Tužilaštvo podigne optužnicu protiv njegovih članova za osujećeni navodni pokušaj terorizma u Crnoj Gori, ali je odbio da otkrije… »

Iz Soluna iseljavaju 75.000 ljudi: Vozovi stoje, crkve otkazale liturgije zbog deaktiviranja bombe (FOTO s lica mesta)

Telegraf 12.02.2017
- Ovo je prvi put da se nešto ovako dešava u Grčkoj - izjavila je za AP zamenica gradonačelnika Soluna, Vula Patulidu. Grčke vlasti organizovale su masovnu evakuaciju stanovništva iz drugog po velični grada Soluna odakle se privremeno iseljava… »

Bivši član obezbeđenja: Na Slobu pucano iz snajpera!

Vesti online 12.02.2017
Na Slobodana Miloševića, bivšeg predsednika SRJ, pucano je iz snajpera prilikom hapšenja u vili Mir, dok je stajao na platou ispred zgrade otkriva Saša Rudić, nekadašnji pripadnik njegovog obezbeđenja. Rudić navodi da je na Miloševića 31. marta… »

Više sunca: Evo kakvo nas vreme očekuje naredne sedmice

Blic 12.02.2017
U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će na istoku biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a u Krajini i Hercegovini ponegde može pasti i malo kiše, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske. Dnevna temperatura… »

Dramatično kod Zvornika: Sahranjuju samo ko ima zakupljenu grobnicu

Kurir 12.02.2017
Groblja u selima na području Zvornika postala su pretesna, pa nisu retki slučajevi da meštani svoje najmilije sahranjuju u stare grobnice, u kojima već počiva neko od njihovih predaka. O novim parcelama na kojima će biti mesta za večni počinak u… »