Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 12.02.2017

Abe: Severnokorejsko lansiranje rakete "apsolutno neprihvatljivo"

Glas Amerike 12.02.2017
VAŠINGTON — Premijer Japana Šinzo Abe rekao je da je severnokorejsko lansiranje neidentifikovane balističke rakete u Japanskom moru "apsolutno neprihvaltjivo". Abe je govorio u subotu kasno uveče po istočnoameričkom vremenu, na hitno sazvanoj… »

Erdogan najavio skoro oslobođenje al-Baba od ID

Glas Amerike 12.02.2017
Tuski vojnici pridružili su se sirijskim pobunjeničkim borcima kako bi došli do središta al-Baba - grada koji je pod kontrolom Islamske države. Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan saopštio je da će turske snage uskoro preuzeti kontrolu nad… »

Masovno hapšenje ilegalnih imigranata u SAD

Glas Amerike 12.02.2017
Američke imigracione vlasti privele su stotine imigranata, koji nelegalno žive u SAD, u okviru racija širom zemlje, koje su počele prošle nedelje, mada ističu da akcije nemaju veze sa nedavnom uredbom, koju je potpisao predsednik Donald Tramp. Tramp… »

Izgradnja zida uz brojne pravne i logističke prepreke

Glas Amerike 12.02.2017
Rasprava o izvršnoj uredbi predsednika Donalda Trampa o izgradnji zida duž 3.200 kilometara granice SAD i Meksika sada se premešta na Kapitol Hil, gde će zakonodavci morati da odluče da li će finansirati kompletan ili delove projekta. Glas Amerike… »

Redovne posete sauni smanjuju rizik od demencije?

Glas Amerike 12.02.2017
Redovne posete saunama bi mogle da pomognu u smanjenju rizika od razvoja demencije i Alchajmerove bolesti, sugeriše nova studija. Nakon praćenja više od 2.300 sredovečnih Finaca u periodu od preko 20 godina, istraživači sa Univerziteta istočne… »

Uspešno testiran aparat za rano otkrivanje bolesti

Glas Amerike 12.02.2017
Svi znamo da preventivna nega spasava živote i novac. Ideja je da redovne posete lekaru, a ne samo kada ste bolesni, mogu da uhvate bolest u ranoj fazi i izbegnu visoke troškove odlaska u hitnu pomoć. Uskoro, nova tehnologija omogućiće pacijentima da… »

Neizvesna budućnost miliona siromašnih u SAD

Glas Amerike 12.02.2017
Američka ekonomija pridodala je više od 10 miliona radnih mesta za vreme administracije bivšeg predsednika Baraka Obame, ali je stopa siromaštva takođe blago porasla. Mnogi Amerikanci glasali su za Donalda Trampa zbog zabrinutosti u pogledu ekonomije… »

Srbija i ruski gas - ima li prijateljstva u energetskoj politici?

Glas Amerike 12.02.2017
Svoje potrebe u struji Srbija, manje-više sama proizvodi, uvoz nafte i naftnih derivata je slobodan, a najslabija karika u srpskom energetskom lancu je gas - tu je Srbija, kao i cela Evropa, gotovo u potpunosti zavisna od gasa iz Rusije i ulazne tačke… »