Izvor: RTS arhiva vesti 12.02.2017

Štajnmajer novi predsednik Nemačke

RTS 12.02.2017
Donedavni šef diplomatije Frank Valter Štajnmajer izabran je za novog predsednika Nemačke, a na tom mestu će zameniti Joakima Gauka kojem mandat ističe 18. marta. Štajnmajer (61) je dobio 931 glas "za" od ukupno 1.239 važećih glasova u specijalnoj… »

Severna Koreja lansirala raketu, izazov za Trampa

RTS 12.02.2017
Severna Koreja ispalila je rano jutros balističku raketu u Japansko more, što je prvi put od kad je Donald Tramp na čelu Sjedinjenih Američkih Država. Južna Koreja, Japan i SAD odmah su osudili raketni test i saopštili da pomno prate razvoj… »

Vlada objavila poziv za koncesiju Aerodroma "Nikola Tesla"

RTS 12.02.2017
Vlada Srbije i akcionarsko društvo Aerodrom "Nikola Tesla" objavili su Javni poziv zainteresovanim stranama za koncesiju beogradskog aerodroma u trajanju od 25 godina. Kako RTS nezvanično saznaje, konačnu odluku ko će dobiti koncesiju za beogradski… »

Dačić: Revizija tužbe ne bi bila u interesu odnosa BiH i Srbije

RTS 12.02.2017
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić smatra da bi eventualna revizija tužbe BiH protiv Srbije izazvala velike posledice po odnose dve zemlje. "Tužba je već bila, doneta je presuda, nema nikakvih novih detalja", rekao je… »

U pošte i banke sa starim ličnim kartama do 31. marta

RTS 12.02.2017
Građani koji do kraja decembra, kada je bio rok za zamenu starih ličnih karata za nove biometrijske, to nisu učinili ipak mogu sa starim dokumentom u poštama i bankama da podižu novac. NBS je krajem prošle godine svim bankama uputila preporuku da do… »

Sudar u Boru, jedna osoba poginula

RTS 12.02.2017
Dvadesetpetogodišnji muškarac N. L. poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći kod kružnog toka u Boru, kada je automobilom "reno senik" uleteo u suprotan smer i sudario se s taksi vozilom kojim je upravljao M. I. (32). U nesreći u Boru, koja se… »

Putin čestitao Štajnmajeru i pozvao ga u Rusiju

RTS 12.02.2017
Ruski predsednik Vladimir Putin uveren je da će aktivnosti novoizabranog nemačkog predsednika Frank Valtera Štajnmajera pomoći u unapređenju razvoja odnosa Rusije i Nemačke, efikasnoj saradnji u različitim oblastima u korist naroda obe zemlje i u… »

Bačen suzavac tokom LGBT žurke u Zagrebu, dvoje povređeno

RTS 12.02.2017
Dve osobe su lakše povređene kada je nepoznati napadač bacio suzavac u zagrebačkom klubu "Super Super", gde se održavala žurka pripadnika LGBT populacije. Kako je za hrvatski Jutarnji list potvrđeno u Policijskoj upravi u tom gradu, nepoznati… »

Nikolić i Vučić čestitali Štajnmajeru

RTS 12.02.2017
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Srbije Aleksandar Vučić uputili čestitke Frank Valteru Štajnmajeru povodom izbora na funkciju predsednika Savezne Republike Nemačke. Nikolić je u čestitki naveo: "Dozvolite mi da Vam povodom izbora na… »

Zaplena droge i oružja u Beogradu, uhapšeno petoro

RTS 12.02.2017
U više odvojenih akcija u Beogradu, policija je zaplenila 200 grama heroina, 600 grama marihuane, pet grama kokaina, 150 grama amfetamina, 30 tableta ekstazija, tri pištolja, dve puške, municiju, saopštio je MUP, navodeći da je pet osoba uhapšeno… »