Izvor: Studio B arhiva vesti 12.02.2017

U pošte i banke sa starim ličnim kartama do 31. marta

Studio B 12.02.2017
Građani koji do kraja decembra, kada je bio rok za zamenu starih ličnih karata za nove biometrijske, to nisu učinili ipak mogu sa starim dokumentom u poštama i bankama da podižu novac. NBS je krajem prošle godine svim bankama uputila preporuku da do… »

Zagreb: Bačen suzavac tokom LGBT žurke, dvoje povređeno

Studio B 12.02.2017
Dve osobe lakše su povređene kada je nepoznati napadač bacio suzavac u zagrebačkom klubu „Super Super“, gde se održavala žurka pripadnika LGBT populacije. Kako je za hrvatski Jutarnji list potvrđeno u Policijskoj upravi u tom gradu, nepoznati… »

Tri osobe poginule u nesreći kod Kikinde

Studio B 12.02.2017
Tri osobe poginule su danas u sudaru dva putnička automobila kod Kikinde, potvrđeno je u MUP-u. Nesreća se dogodila nešto posle 17 sati, na magistalnom putu Kikinda – Zrenjanin, u mestu Bašaid, navode u MUP-u.… »

Dodik: Ivanić da sazove sednicu i odbaci tužbu protiv Srbije

Studio B 12.02.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kaže da bi predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić trebalo da sazove sednicu Predsedništva, na kojoj bi i zvanično bila odbačena revizija tužbe BiH protiv Srbije. Dodik je u intervjuu za… »

Novine u vantelesnoj oplodnji:Dozvoljeno darivanje embriona

Studio B 12.02.2017
Parovi koji uspešno završe postupak vantelesne oplodnje ubuduće bi mogli da poklone preostale zamrznute embrine koji im više ne trebaju, predviđeno je nacrtom novog Zakona o biomedicinski potpomognutoj oplodnji (BMPO) koji je ušao u skupštinsku… »

U Prijedoru zabeležen slučaj ptičjeg gripa

Studio B 12.02.2017
U Prijedoru je zabeležen slučaj ptičjeg gripa, a Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske saopštilo da je u toku sanacija žarišta u jednom domaćinstvu. U pitanju je domaćinstvo, gde je kod domaćih ornamentalnih koka… »

U Srbiji sutra oblačno i suvo, maksimalno četiri stepena

Studio B 12.02.2017
U Srbiji će sutra u većem delu zemlje biti promenljivo oblačno i suvo, sa najvišom dnevnom temperaturom od četiri stepena. U Srbiji će sutra u većem delu zemlje biti promenljivo oblačno i suvo, sa najvišom dnevnom temperaturom od četiri stepena… »

Vesić:Pristupne saobraćajnice grade se prema planu

Studio B 12.02.2017
Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da su u toku radovi na pristupnim saobraćajnicama za železničku stanicu „Beograd Centar Prokop iz Bulevara kneza Aleksandra i da se njihov završetak očekuje sredinom godine. „Radovima, koji su… »

U Solunu demontirana bomba, evakuisano 75.000 ljudi

Studio B 12.02.2017
Vlasti u severnom grčkom gradu Solunu evakuisale su danas 75.000 ljudi da bi stručnjaci Vojske demontirali bombu od 227 kilograma iz Drugog svetskog rata, nadjenu u temeljima benzinske pumpe. Evakuacija je počela jutros u sedam sati, kada je policija… »

Vulin odgovario Štiru: Sada znamo šta misle ustaški sinovi

Studio B 12.02.2017
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da posle napada ministra spoljnih poslova Hrvatske Davora Štira na Srbiju „sada znamo šta misle ustaški sinovi“. Vulin je, u izjavi dostavljenoj… »