Balkan arhiva vesti 17.02.2017

Svetske agencije o najavi revizije tužbe protiv Srbije

RTS 17.02.2017
Najava zvaničnika BiH da će tražiti reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije mogla bi da izazove političku krizu u BiH, ocenile su svetske agencije. "Može se očekivati da će odluka gurnuti Bosnu u političku krizu, dok poslanici bosanskih Srba… »

Dogovoren sastanak, majke se povukle

Alo 17.02.2017
Grupa majki iz Crne Gore, koje su od juče protestovale ispred zgrade vlade u Podgorici zbog smanjenja naknada za troje i više dece, razišla se popodne, nakon što su ministri rada I finansija pristali na sastanak. Kako je novinarima rekla njihova… »

Uhapšen generalni sekretar SDA

Večernje novosti 17.02.2017
U Sarajevu je danas uhapšen generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) Amir Zukić zbog nezakonitog zapošljavanja u Elektroprivredi BiH. U Sarajevu je danas uhapšen generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) Amir Zukić zbog… »

CG: Krivična prijava protiv poslanika DF

RTV 17.02.2017
PODGORICA - Osnovno državno tužilaštvo naložilo je podnošenje krivične prijave protiv poslanika opozicionog Demokratskog fronta Milana Kneževića, Milutina Đukanovića i Branka Radulovića, zbog nasilničkog ponašanja i ugrožavanja sigurnosti… »

Majku ti četničku, sredićemo tebe i decu! Napadnut organizator exit-a u Zagrebu

Kurir 17.02.2017
Organizator, osnivač i direktor Egzita Dušan Kovačević i njegova porodica verbalno su napadnuti u četvrtak uveče u Zagrebu. Nakon konferencije za medije na kojoj je najavljen Egzitov Si star festival, koji će se održati u Umagu, nekoliko nasilnika… »

"Šanse za reviziju presude protiv Srbije izuzetno niske"

B92 17.02.2017
Šef misije OEBS u BiH Džonatan Mur kaže da bi zahtev za reviziju presude Srbiji pred MSP po tužbi BiH, trebalo podneti samo ako postoje šanse za njen uspeh. On je istakao da je u ovom slučaju to malo izvesno. "Važno je govoriti o pravdi. Niko u… »

Vlada Crne Gore: Hakerski napadi na sajtove institucija

N1 Info 17.02.2017
Sajtovi Vlade i nekih drugih organa Crne Gore na internetu, kao i pojedinih medija su pod hakerskim napadima, saopštila je Vlada u Podgorici. Vlada smatra da je cilj napada, započetog juče, da se "onemogući plasiranje informacija crnogorskoj i… »

Preminuo hrvatski 'proljećar' Marko Veselica

Al Jazeera 17.02.2017
Veselica je nakon Hrvatskog proljeća 12 godina proveo u zatvorima, a krajem 80-ih sudjelovao je u osnivanju HDZ-a. Marko Veselica, istaknuti hrvatski ekonomist i političar kojega su zbog angažmana i zatvaranja u vrijeme 'Hrvatskog proljeća' proglasili… »

Magla smanjuje vidljivost, kolovozi vlažni

RTV 17.02.2017
NOVI SAD - Magla još uvek smanjuje vidljivost na putevima koji vode kroz kotline i doline i uz rečne tokove, a prisutna je na području Vojvodine, Sremske Mitrovice i Beograda. Na područjima sa maglom kolovozi su vlažni, pa zbog moguće poledice, pa… »

Biografija i „delo“ Kemala Čauševića: Živeo luksuzno na račun ogromne budžetske prevare

Blic 17.02.2017
Tužilaštvo BiH je nakon opsežne istrage podiglo optužnicu protiv bivšeg direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIOBiH) Kemala Čauševića, kao i Anesa Sadikovića i Sedineta Karića. U optužnici se navodi da su budžet BiH oštetili za… »