Beograd arhiva vesti 17.02.2017

Raspisan javni konkurs za rekonstrukciju Starog savskog mosta

BK TV 17.02.2017
Raspisan je javni poziv za izradu urbanističko-arhitektonskog konkursa za rekonstrukciju Starog savskog mosta, kao i za izradu tehničke dokumentacije, saopštila je Gradska uprava. Učesnici konkursa treba da dostave svoja rešenja u roku od tri meseca… »

Prošli svi praznici: Danas se uklanja novogodišnja rasveta

Kurir 17.02.2017
BEOGRAD - U Beogradu danas počinje uklanjanje novogodišnje rasvete, rečeno je u Gradskoj upravi. Rasveta će prvo biti ugašena, a za 15-ak dana sa svih lokacija biće i uklonjena. Kako navode u Gradskoj upravi, utrošak električne energije na dnevnom… »

Agencija za borbu protiv korupcije: Provera navoda o Malom

N1 Info 17.02.2017
Agencija za borbu proti korupcije saopštila je će izvršiti provere svih novih navoda koji su se pojavili u javnosti u vezi gradonačelnika Beograda Siniše Malog. To se odnosi na informacije "u vezi sa neprijavljenom imovinom javnog funkcionera i… »

Vesić: Sa nestrpljenjem očekujemo Zakon o Starom sajmištu

Studio B 17.02.2017
Grad Beograd sa nestrpljenjem očekuje da bude usvojen Zakon o Starom sajmištu koji će biti osnova da se počne sa izgradnjom memorijalnog kompleksa, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić u razgovoru sa direktorom jerusalimskog Centra Simon Vizental… »

Noć u Beogradu: Bez mnogo posla za Hitnu pomoć

Blic 17.02.2017
Hitna pomoć intervenisala je prethodne noći 96 puta, od kojih 11 puta na javnom mestu, izjavila je Tanjugu portparol Hitna pomoći Nada Macura. Mlađa muška osoba stara oko 21 godinu zadobila je lakše povrede kod Pupinovog mosta ka Borči u 20.38… »

Zašto gore škole po grockoj? Za tri godine čak četiri požara u obrazovnim ustanovama

Blic 17.02.2017
Požari u školama su izuzetno retka pojava, osim kada je u pitanju - opština Grocka! U poslednje tri godine vatra je buknula u čak četiri obrazovne ustanove, nekada čak i u vreme nastave. Poslednji incident se desio juče u osnovnoj školi u… »

Spremite zalihe: Ovi delovi Beograda ostaju bez vode

Kurir 17.02.2017
BEOGRAD - Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Voždovac, u ponedeljak 20. februara od 8 do 16 sati bez vode će ostati potrošači duž Kragujevačkog puta, od naselja Lipar do Trešnje i u naselju Prnjavor, saopštilo je danas JKP… »

Zbog kancelara gužva i zastoj : Blokirane ulice zbog šefa austrijske vlade

Srbija danas 17.02.2017
Pored guste magle koja je jutros usporavala saobraćaj u Beogradu, usledila je i blokada pojedinih ulica zbog zvaničnog dočeka austrijskog kancelara u Palati Srbije. Saobraćaj je bio zaustavljen u Bulevaru umetnosti, na samom uključenju u glavnu ulicu… »

Najezda bugara na Beograd: Hrle u srpsku prestonicu iz jednog sasvim očiglednog razloga

Telegraf 17.02.2017
U 2016. godini, Bugari su među stranim turistima koji su posetili srpsku prestonisu bili među prvih pet po brojnosti, sa porastom u dolascima na godišnjem nivou od 28 odsto. Posetioci sajma turizma Holiday & Spa Expo u Sofiji, najvećem turističkom… »

Počelo skidanje novogodišnje rasvete posle 99 dana

Telegraf 17.02.2017
Pojedini delovi prestonice zasijali su novogodišnjim ruhom već 1. novembra. Posle tačno 99 dana novogodišnje euforije, danas će početi uklanjanje ukrasne rasvete širom prestonice. Beograd i dalje sija kao da je Nova godina iz jednog MNOGO DOBROG… »