Društvo arhiva vesti 17.02.2017

Džabe sunce, zima ne popušta: Subota oblačna i hladna s kišom, a stiže i sneg! Evo kada će otopliti

Kurir 17.02.2017
BEOGRAD - U Srbiji će u subotu biti pretežno oblačno i hladnije, mestimično sa slabom kišom, u planinama sa snegom. U toku noći sneg ponegde i u nižim predelima. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniza temperatura od -1 do 3 C, najviša od 5 C… »

Samo u jednoj oblasti Amerika je prva, a Srbija druga na svetu

Blic 17.02.2017
Istraživanje instituta iz Ženeve "The Small Arms Survey" pokazalo je da se na samom vrhu broja oružja po glavi stanovnika nalazi SAD, dok se na drugom mestu sa 75,6 komada naoružanja na svakih 100 stanovnika nalazi Srbija. Srbija se takođe nalazi u… »

Mađari i slovaci besni: Dokazali da Nemci i Austrijanci jedu kvalitetniju "nutelu"

Blic 17.02.2017
Velike kompanije prodaju kvalitetnije prehrambene proizvode u Austriji nego u Mađarskoj, iako bi trebalo da su isti, pošto je reč o istim markama proizvoda, upozorila je mađarska vlada. Do istog zaključka došla je i Slovačka, čija je nadležna… »

Raseljeni odustali od odlaska u Đakovicu na Zadušnice

RTS 17.02.2017
Zbog učestalih incidenata, provokacija i fizičkih napada koje doživljavaju prilikom posete Đakovice, Srbi interno raseljeni iz tog mesta odlučili su da odustanu od obeležavanja Zadušnica na Kosovu. Predsednik Udruženja Đakovčana Đokica… »

Zurof i Vesić o Starom sajmištu

Danas 17.02.2017
Donošenje zakona o Starom sajmištu i izgradnja memorijalnog kompleksa su veoma značajni za srpski, romski i jevrejski narod, rečeno je na sastanku gradskog menadžera Beograda Gorana Vesića sa direktorom jerusalimskog Centra "Simon Vizental" Efraimom… »

Deca izbeglice: Prostituišu se zbog karte za Zapad

Mondo 17.02.2017
Umotani u sivu ćebad, dečaci izbeglice, neki stari tek deset godina, greju se pored vatre u napuštenom skladištu pored Glavne železničke stanice u Beogradu. U posetu im često dolazi čovek koji nudi novac za seks. Foto: AP Photo/Visar Kryeziu… »

Čajetina gradi gondole uprkos upozorenju inspekcije

RTV 17.02.2017
BEOGRAD - Direktorka javnog preduzeća "Gold gondola Zlatibor" u opštini Čajetina Bojana Božanić rekla je danas da će se radovi na izgradnji panoramske žičare nastaviti sledeće nedelje, uprkos upozorenju građevinske inspekcije i zahtevu da se… »

Nenadić: Nema jasnih pravila o tome šta javni funkcioneri smeju da rade u kampanji

Novi magazin 17.02.2017
Programski direktor organizacije Tranprentnost Srbija Nemanja Nenadić ocenio je danas da u Srbiji ne postoje jasna i čvrsta pravila o tome šta javni funkcioneri smeju da rade u toku izborne kampanje. "Opet ćemo imati neku vrstu funkcionerske kampanje… »

Satiranje terorista krilatim raketama: Rusi bombardovali okolinu Rake (video)

Pravda 17.02.2017
Strateški nosači raketa Tu-95 MS su proleteli kroz vazdušne prostore Irana i Iraka i gađali su pozicije terorista u okolini Rake. Uništeni su centri za obuku terorista ID, a takođe i komandni centar jednog od odreda te terorističke organizacije… »

Vučić najavio povlačenje

Vesti online 17.02.2017
Vučić je istakao da je "prijatelju Kristijanu" predao jedan papir sa tekstom na engleskom jeziku i istakao da na tom papiru stoje smernice za "one koji ga uskoro budu zamenili", kao i da se o sadržaju tog teksta konsultovao sa predsedavajućim… »