Izvor: Al Jazeera arhiva vesti 17.02.2017

Dodik: Revizija presude je lažna

Al Jazeera 17.02.2017
Vukota Govedarica kaže da Izetbegović treba zapamtiti današnji dan jer je to početak kraja njegove političke karijere. Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je da je revizija presude Međunarodnog suda… »

Revizijom do pravde ili političkih poena

Al Jazeera 17.02.2017
Jedina uloga koju je Izetbegović mogao imati je da u Predsjedništvu uloži veto ako dva člana pokušaju razdužiti Sakiba Softića. Čemu je stvarno trebalo poslužiti savjetovanje o reviziji tužbe Bosne i Hercegovine protiv Srbije za genocid i… »

Vučić predlaže carinsku uniju na Zapadnom Balkanu

Al Jazeera 17.02.2017
'Stvaranjem slobodne trgovinske zone i carinske unije postajemo veće i atraktivnije tržište', rekao je premijer Srbije. Premijer Srbije Aleksandar Vučić predao je u petak austrijskom kancelaru Christianu Kernu "papir" o Zapadnom Balkanu s ciljem… »

WikiLeaks: CIA prisluškivala francuske političare

Al Jazeera 17.02.2017
Prema navodima WikiLeaksa, američka Centralna obavještajna agencija prisluškivala je kandidate na predsjedničkim izborima u Francuskoj 2012. godine. WikiLeaks je na svojim stranicama objavio podatke iz tri povjerljiva naloga za špijunažu američke… »

Uhapšen generalni sekretar SDA Amir Zukić

Al Jazeera 17.02.2017
Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo pretresli su kancelariju generalnog sekretara Stranke demokratske akcije. Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo pretresli su sarajevsku kancelariju uhapšenog generalnog sekretara Stranke demokratske akcije, Amira Zukića… »

Prekinut protest majki u Podgorici

Al Jazeera 17.02.2017
Majke s troje i više djece najavljuju novi protest ako ne bude udovoljeno njihovim zahtjevima na sastanku s ministrima. Više stotina majki prekinulo je protest ispred zgrade Vlade u Podgorici, nakon što su im iz Vlade poručili da će ih ministri… »

Uhapšen potpredsjednik Samsunga

Al Jazeera 17.02.2017
Sin šefa grupe Samsung uhapšen je u okviru istrage o korupciji koja je dovela do opoziva južnokorejske predsjednice. Potpredsjednik kompanije Samsung Electronics i sin šefa grupe Samsung Lee Kun-heeja uhapšen je u okviru istrage o korupciji koja je… »

Mediji: Mandić i Knežević u ponedjeljak na saslušanju

Al Jazeera 17.02.2017
Liderima Demokratskog fronta uručeni su pozivi za saslušanje na Specijalnom tužilaštvu Crne Gore zbog sumnje u organiziranje napada na dan izbora. Lideri opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević bit će saslušani u… »

Juncker: Za izlazak Britanije iz EU-a trebat će više od dvije godine

Al Jazeera 17.02.2017
Theresa May procijenila je da će za izlazak Britanije iz EU-a biti potrebno do dvije godine. Predsjednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker izjavio je u četvrtak kako vjeruje da će trebati više od dvije godine za postizanje dogovora o svim pitanja… »

Ubijeno dijete u eksploziji u Sanliurfi

Al Jazeera 17.02.2017
Trogodišnje dijete je poginulo, a najmanje 15 ljudi je ranjeno u eksploziji automobila bombe na jugoistoku Turske. Trogodišnje dijete je poginulo u eksploziji automobila bombe na jugoistoku Turske, u blizini granice sa Sirijom, saopćili su lokalni… »