Izvor: Blic arhiva vesti 17.02.2017

Sednica Glavnog odbora SNS: Vučić dočekan ovacijama, prihvatio kandidaturu: Ne dam im Srbiju, nisu je zaslužili!

Blic 17.02.2017
Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić prihvatio je večeras kandidaturu za predsedničke izbore, nakon što su glanovi Glavnog odbora SNS na sednici u Sava centru jednoglasno prihvatili taj predlog Predsedništva stranke. "Odlučio sam da… »

Dačić: Nije SNS Kolo milosrdnih sestara, da ispunjava želje

Blic 17.02.2017
Aleksandar Vučić će pobediti u prvom krugu bez obzira na to da li će Tomislav Nikolić ući u izbornu trku ili neće, uveren je lider SPS Ivica Dačić, koji ističe da SNS nije Kolo milosrdnih sestara da ispunjava bilo čije, pa i Nikolićeve želje… »

Brnabić: Ne plašim se, vlada jedinstvena, Vučić predsednik

Blic 17.02.2017
Ministarka Ana Brnabić izjavila je danas da se nada da će građani Srbije izabrati Aleksandar Vučića za predsednika i da građani ne žele nikakav zastoj, uz ocenu da vlada radi odlično i uz puno jedinstvo. - Nisam uplašena - čini mi se da je… »

Izetbegović: Zahtev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije podnosimo Hagu sledeće sedmice

Blic 17.02.2017
Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović najavio da je će sledeće sedmice biti podnesen zahtev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu. On je naveo da je većina učesnika… »

Dodik o reviziji tužbe protiv Srbije: Srbi teško mogu naći sagovornika za mir među bošnjačkim političarima

Blic 17.02.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je društvo za prošlost i sukobe, kako bi se ukratko mogao nazvati današnji skup u Sarajevu pod pokroviteljstvom Bakira Izetbegovića, potvrda da Srbi u BiH među političkim Bošnjacima teško… »

Kern: Vučić mi je bio uzor

Blic 17.02.2017
Austrijski kancelar Kristijan Kern izjavio je danas u Beogradu, prilikom prijema za austrijske privrednike, da mu je, dok je bio na dužnosti šefa austrijske železnice (OeBB), Aleksandar Vučić bio uzor. On je, kako prenosi agencija APA, rekao da… »

Martinović: Da sam Nikolić, povukao bih se kao gospodin čovek

Blic 17.02.2017
Predsednik poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović izjavio je danas da bi bio neprijatno iznenađen ukoliko bi se Tomislav Nikolić zaista kandidovao za predsednika Republike, jer bi tada postao politički… »

Dragica Nikolić: Ovo igralište je važnije od kandidature mog supruga

Blic 17.02.2017
Dragica Nikolić, supruga predsednika Srbije, nije htela danas u Kragujevcu da odgovara na pitanja novinara o predstojećem predsedničkim izborima, rekaši da "ima važnijih stvari od pitanja kandidature njenog supruga Tomislava Nikolića, a među njima… »

Mihajlović dala rokove za deonice Obrenovac-Preljina i Surčin-Obrenovac, koja počinje gradnjom novog mosta

Blic 17.02.2017
Zorana Mihajlović, potpredsednica vlade i ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je najavila danas da će 1. marta početi radovi na gradnji autoputa Surčin - Obrenovac, koja će biti završena u novembru 2019. Mihajlović je na… »

Nova saznanja vikiliksa: CIA je špijunirala izbore u Francuskoj

Blic 17.02.2017
CIA je prikupljala informacije tokom predsedničkih izbora 2012. godine u Francuskoj, pokazuju tri poverljiva naloga za špijunažu američke agencije, koja je objavio Vikiliks. Špijuniranje je trajalo sedam meseci, prenosi RT. Dokumenti pokazuju da su… »