Izvor: Gde investirati arhiva vesti 17.02.2017

BiH pokreće reviziju presude protiv Srbije

Gde investirati 17.02.2017
Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović saopštio je danas da će u ime države podneti zahtev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije, ali nije obelodanio nove argumente na kojima će se taj zahtev zasnivati. Nakon dvosatnog… »

Wikileaks: CIA špijunirala izbore u Francuskoj 2012. godine

Gde investirati 17.02.2017
Prema dokumentu koji je objavio Wikileaks, Američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) naložila je svojim agentima da prikupe informacije o predsedničkim izborima u Francuskoj 2012. godine. Američki špijuni su nastojali da saznaju, između… »

Zorana Mihajlović: Firme koje kasne gube subvencije

Gde investirati 17.02.2017
Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović najavila je u petak (17. februar 2017. godine) da će firmama koje kasne s radovima i ne povlače na vreme ugovorene kredite biti ukinute subvencije. – Kompanije koje se… »

Uhapšen potpredsednik Samsunga zbog korupcije

Gde investirati 17.02.2017
Vlasti Južne Koreje uhapsile su danas potpredsednika kompanije Samsung Elektronics Lee Jae-Yonga zbog umešanosti u korupcijski skandal koji je doveo do opoziva predsednice Park Guen-Hye. Li (48) je u pritvoru, gde čeka da odluku sudija o podizanju… »

Evropske berze pred dobicima drugu nedelju zaredom

Gde investirati 17.02.2017
Na evropskim berzama u petak ujutro trguje se oprezno, a iako su najvažniji indeksi blago pali, i dalje su na putu dobitaka drugu nedelju zaredom. STOXX indeks 600 vodećih evropskih akcija bio je oko 10,00 sati gotovo nepromenjen u odnosu na juče, kada… »

MMF daje Grčkoj pet milijardi evra, kreditori očekivali mnogo više

Gde investirati 17.02.2017
Međunarodni monetarni fond (MMF) verovatno će dati doprinos u iznosu do 5 milijardi evra (5,33 milijarde dolara) za treći paket pomoći Grčkoj, piše danas nemački list “Spiegel”, ne precizirajući odakle je dobio informaciju. Evropski kreditori… »

Raspisan konkurs za rekonstrukciju Starog savskog mosta

Gde investirati 17.02.2017
Objavljen je javni poziv za izradu urbanističko-arhitektonskog rešenja za rekonstrukciju Starog savskog mosta u Beogradu kao i za izradu tehničke dokumentacije. Nagradni fond za najbolje konkursno rešenje 4,2 miliona dinara, dok je procenjena vrednost… »

Ikea izdala poseban katalog bez žena za prodavnice u Izraelu

Gde investirati 17.02.2017
Švedska Ikea, koja ima tri prodavnice u Izraelu, izdala je poseban katolog bez fotografija žena kako bi ga prilagodila ultraortodoksnim Jevrejima. Nameštaj u katalogu posebno je pogodan za ultraortodoksne porodice s mnogo dece. Zato nudi mnogo kolevki… »

London: Takse za vozila koja zagađuju

Gde investirati 17.02.2017
Gradonačelnik Londona Sadiq Khan rekao je da će London uvesti taksu od 10 funti za automobile koji mnogo zagađuju, a ulaze u centralne delove Londona. Taksa će bitu uvedena 23. oktobra, a najavljena je tik nakon objavljivanja upozorenja Evropske… »

Beogradska berza: Aerodrom i Komercijalna banka među dobitnicima

Gde investirati 17.02.2017
Poslednjeg dana skraćene trgovačke sedmice na Beogradskoj berzi je zabeležen skroman promet uz blagi rast berzanskih indeksa. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 8,2 miliona RSD (67 hiljada EUR), a indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, porastao… »