Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 17.02.2017

Viceadmiral odbio poziciju savetnika za nacionalnu bezbednost

Glas Amerike 17.02.2017
Viceadmiral Robert Harvard odbio je ponudu da bude novi savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika Donalda Trampa. Harvard je trebalo da zameni penzionsanog generala Majkla Flina, koji je podneo ostavku na Trampov zahtev nakon otkrića da je pogrešno… »

Majke prekinule protest posle obećanja iz Vlade

Glas Amerike 17.02.2017
Više stotina majki prekinulo je danas nešto poslije 15 sati protest ispred zgrade Vlade u Podgorici, nakon što su im iz Vlade poručili da će ih primiti u utorak ili srijedu kako bi se odgovorilo na njihov zahtjev - da im doživotne naknade po osnovu… »

Nova Trampova zabrana putovanja stiže sledeće nedelje

Glas Amerike 17.02.2017
Administracija predsednika Donalda Trampa planira da izda novu uredbu kako bi zamenila suspendovanu zabranu putovanja za sedam muslimanskih zemalja i privremeno zabranila ulazak većine izbeglica. U obraćanju Devetom oblasnom apelacionom sudu u… »

SAD podržavaju rešenje dve države za Izrael i Palestince

Glas Amerike 17.02.2017
UJEDINJENE NACIJE — Ambasadorka SAD u Ujedinjenim nacijama kaže da Trampova administracija "apsolutno" podržava rešenje dve države u izraelsko-palestinskom konfliktu. "Rešenje dve države je ono što mi podržavamo", rekla je Niki Hejli novinarima… »

Tramp u poseti Boingu, "Amerika na prvom mestu"

Glas Amerike 17.02.2017
WASHINGTON — Predsednik Donald Tramp posetio je fabriku aviona Boing u Južnoj Karolini, samo nekoliko dana pošto su njeni radnic odbili da se pridruže međunarodnom udruženju mašinista i radnika avionske industrije. Tramp je prisustvovao… »

Vučić spreman na saradnju s Nikoilićem

Glas Amerike 17.02.2017
Predizborna drama se nastavlja - Glavni odbor SNS-a je predložio, a Aleksandar Vučić prihvatio da se kandiduje za predsednika Srbije, dok aktuelni predsednik Tomislav Nikolić u intervjuu Sputnjiku poručuje da će se i on kandidovati ukoliko se ne… »

Devet godina od proglašenja nezavisnosti Kosova

Glas Amerike 17.02.2017
Na današnji dan pre devet godina Kosovo je jednostrano proglasilo nezavisnost. Do sada ga je priznalo 113 zemalja sveta. Građani, Albanci su uglavnom razočarani su što još uvek nema vizne liberalizacije, a Srbi ne vide nikakvu perspektivu na Kosovu… »

"Dan bez imigranata" u zemlji punoj imigranata

Glas Amerike 17.02.2017
WASHINGTON — Stotine demonstranata marširale su po velikoj hladnoći u četvrtak u Vašingtonu obeležavajući Dan bez imigranata - nacionalni pokret koji je naveo neke biznise da zatvore svoja vrata u znak solidarnosti sa radnicima imigrantima… »

Pens putuje u Evropu da umiri saveznike

Glas Amerike 17.02.2017
Potpredsednik SAD Majk Pens posetiće Minhen i Brisel u narednih nekoliko dana, tokom svoje prve posete inostranstvu nakon što je položio zakletvu i preuzeo dužnost prošlog meseca. Visoki savetnik Bele kuće za spoljnu politiku rekao je da je put… »