Izvor: iKragujevac arhiva vesti 17.02.2017

Kragujevac domaćin Međunarodne kreativne konferencije

iKragujevac 17.02.2017
U organizaciji grada Kragujevca i Beogradske nedelje dizajna u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji održana je međunarodna kreativna urbanističko - arhitektonska konferencija “Himan cities - Sharing cloud“ koja je okupila partnere na tom projektu iz 11… »

Zakazana sednica Skupštine grada

iKragujevac 17.02.2017
Nakon konsultacija sa šefovima odborničkih grupa, Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada, zakazao je šestu sednicu gradskog parlamenta za petak, 24. februar. Pred odbornicima će se naći Predlog programa stambene podrške domaćinstvima… »

Ponovo zima: Subota oblačna i hladna s kišom, a stiže i sneg! Evo kada će otopliti

iKragujevac 17.02.2017
U Srbiji će u subotu biti pretežno oblačno i hladnije, mestimično sa slabom kišom, u planinama sa snegom. U toku noći sneg ponegde i u nižim predelima. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniza temperatura od -1 do 3 C, najviša od 5 C na zapadu… »

Obaveštenje: U ponedeljak bez električne energije ostaju ove ulice

iKragujevac 17.02.2017
Najava isključenja električne energije za ponedeljak, 20. februar 2017. godine. -Zbog radova na niskonaponskoj mreži u vremenu od 09.30 do 14.00 sati doći će do povremenih prekida u isporuci električne energije potrošačima u Malim Pčelicama… »

Obaveštenje: Vanredni polasci gradskog prevoza u subotu

iKragujevac 17.02.2017
Obaveštavamo korisnike javnog gradskog i prigradskog prevoza da će u subotu 18. februara 2017. godine na zadušnice, biti uvedeni vandredni polasci na liniji broj 18 Bozman - Mala Vaga – Bozman. Pored redovnih polazaka uvode se vandredni polasci, i to… »

Sud u Kragujevcu sad "nije nadležan" za Bogićevića

iKragujevac 17.02.2017
Viši sud u Kragujevcu oglasio se "stvarno nenadležnim" za odlučivanje o molbi Crne Gore za izručenje srpskog državljanina Predraga Bogićevića i predmet prosledio na odlučivanje Specijalnom sudu u Beogradu. Prehodno je Apelacioni sud u Kragujevcu… »

Sutra su velike zimske zadušnice

iKragujevac 17.02.2017
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici sutra obeležavaju velike zimske Zadušnice, devet nedelja pred Uskrs. Zadušnice uvek padaju u subotu jer je Isus Hristos taj dan, uoči vaskrsenja, u nedelju, proveo upokojen. Na Zadušnice pravoslavni vernici… »

Da se ne ogrešite: Ovo cveće se sutra nosi na groblje!

iKragujevac 17.02.2017
U skoro svim nacijama na svetu uvrežen je običaj da se, kada izlaze na groblje, nosi cveće. Shodno prilici, nekad se nose manji, nekad veći buketi, nekad čitavi venci, a cene za suze ili vence u zavisnosti od vrste i broja cvetova, zelenila koje ide… »

Predstava za decu „Put po svetu na trotinetu“

iKragujevac 17.02.2017
U subotu, 18. februara, u 12 časova , najmlađi ljubitelji pozorišnih predstava, u sali Doma sindikata, na sceni Dečjeg pozorišta „Kragujevac“, imaju priliku da vide predstavu „Put po svetu na trotinetu“. Tekst je napisao Tode Nikoletić, a… »

Ekipa filma "Biser Bojane" u Kragujevcu

iKragujevac 17.02.2017
Specijalna projekcija filma “ Biser Bojane ”, sa posetom ekipe filma, održaće se u večeras, u bioskopu Cineplexx Kragujevac Plaza, kada će ekipa filma pozdraviti gledaoce. Projekcija je zakazana za 20:30 časova, a karte su već u prodaji na… »