Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 17.02.2017

Vučić: Prihvatio sam kandidaturu za predsednika Srbije

Nova ekonomija 17.02.2017
Lider SNS Aleksandar Vučić naveo je da prihvata kandidaturu za predsednika Srbije nakon sednice Glavnog odbora te stranke. "Hteli su da me imaju na crti, ja im na tu crtu izlazim", naglasio je Vučić. On je naveo da se ne plaši, iako su mnogi hteli… »

Tadić: Saša Janković i Vuk Jeremić treba da razgovaraju o jednom kandidatu opozicije

Nova ekonomija 17.02.2017
Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je danas da budući kandidati za predsednika Srbije Saša Janković i Vuk Jeremić treba da sednu za sto i razgovaraju o tome da li postoji mogućnost da opozicija ima jednog kandidata. Na… »

Vučić svečano dočekao austrijskog kancelara Kristijana Kerna

Nova ekonomija 17.02.2017
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić priredio je svečani doček austrijskom kancelaru Kristijanu Kernu, uz vojne i državne počasti ispred Palate Srbija. Posle intoniranja srpske i austrijske himne, Kerna su pozdravili ministar unutrašnjih… »

Robert Harvard odbio Trampovu ponudu da bude savetnik za nacionalnu bezbednost

Nova ekonomija 17.02.2017
Viceadmiral u penziji Robert Harvard nije prihvatio ponudu američkog predsednika Donalda Trampa da bude njegov savetnik za nacionalnu bezbednost. Harvardu je bilo ponuđeno da zameni Majkla Flina koji je podneo ostavku posle medijskih izveštaja da je… »

Uhapšen Li Džae Jong potpredsednik kompanije Samsung

Nova ekonomija 17.02.2017
Vlasti Južne Koreje uhapsile su potpredsednika kompanije Samsung Elektroniks Li Džae Jonga zbog umešanosti u korupcionaški skandal koji je doveo do opoziva predsednice Park Geun Hje. Li (48) je u pritvoru, gde čeka da odluku sudija o podizanju… »

Novi protest kombi prevoznika održaće se 24. februara

Nova ekonomija 17.02.2017
Vlasnici kombija će u petak, 24. februara, organizovati novi protest zbog zabrane obavljanja prevoza tim putničkim vozilom izmenom Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju. Predsednik udruženja Kombi prevoz putnika Branko Petrešević rekao je… »

Kompanija Svislajon i zvanično preuzela Vršačke vinograde

Nova ekonomija 17.02.2017
Kompanija Svislajon iz Beograda je saopštila da je danas potpisala ugovor o kupovini Vršačkih vinograda u stečaju i isplatila izlicitiranu cenu od 575 miliona dinara. "Od danas Vršački vinogradi nisu u stečaju. Dobili su vlasnika, odnosno domaćina… »

DS: Povucite poziv za zakup zemljišta na 30 godina koji favorizuje strane investitore

Nova ekonomija 17.02.2017
Pokrajinski odbor Demokratske stranke zatražio je danas od Ministarstva poljoprivrede Srbije da povuče javni poziv za zakup državnog zemljišta na period od 30 godina i ocenio da se tom merom favorizuju strani investitori i domaći "moćnici" na štetu… »

Mihajlović: 'Aktor' tražio produženje rokova za sve četiri deonice Koridora 10

Nova ekonomija 17.02.2017
Grčka kompanija Aktor tražila je produžetak rokova za sve četiri deonice na Koridoru 10 po pola godine, rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Mihajlović je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije… »

Konkurs za rekonstrukciju Starog savskog mosta zbog Beograda na vodi

Nova ekonomija 17.02.2017
Javni poziv za izradu urbanističko-arhitektonskog rešenja za rekonstrukciju Starog savskog mosta kao i za izradu tehničke dokumentacije je danas objavljen. Nagradni fond za najbolje konkursno rešenje 4,2 miliona dinara, dok je procenjena vrednost… »