Izvor: Nova ekonomija/Ekonomija arhiva vesti 17.02.2017

Novi protest kombi prevoznika održaće se 24. februara

Nova ekonomija 17.02.2017
Vlasnici kombija će u petak, 24. februara, organizovati novi protest zbog zabrane obavljanja prevoza tim putničkim vozilom izmenom Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju. Predsednik udruženja Kombi prevoz putnika Branko Petrešević rekao je… »

Kompanija Svislajon i zvanično preuzela Vršačke vinograde

Nova ekonomija 17.02.2017
Kompanija Svislajon iz Beograda je saopštila da je danas potpisala ugovor o kupovini Vršačkih vinograda u stečaju i isplatila izlicitiranu cenu od 575 miliona dinara. "Od danas Vršački vinogradi nisu u stečaju. Dobili su vlasnika, odnosno domaćina… »

DS: Povucite poziv za zakup zemljišta na 30 godina koji favorizuje strane investitore

Nova ekonomija 17.02.2017
Pokrajinski odbor Demokratske stranke zatražio je danas od Ministarstva poljoprivrede Srbije da povuče javni poziv za zakup državnog zemljišta na period od 30 godina i ocenio da se tom merom favorizuju strani investitori i domaći "moćnici" na štetu… »

Mihajlović: 'Aktor' tražio produženje rokova za sve četiri deonice Koridora 10

Nova ekonomija 17.02.2017
Grčka kompanija Aktor tražila je produžetak rokova za sve četiri deonice na Koridoru 10 po pola godine, rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Mihajlović je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije… »

Konkurs za rekonstrukciju Starog savskog mosta zbog Beograda na vodi

Nova ekonomija 17.02.2017
Javni poziv za izradu urbanističko-arhitektonskog rešenja za rekonstrukciju Starog savskog mosta kao i za izradu tehničke dokumentacije je danas objavljen. Nagradni fond za najbolje konkursno rešenje 4,2 miliona dinara, dok je procenjena vrednost… »

Desetina hiljada radnika na lizing u Srbiji u 21 veku rade kao robovi, bez ikakvih prava

Nova ekonomija 17.02.2017
Desetine hiljada ljudi u Srbiji zaposleno je u Agencijama za zapošljavanje koje ih iznajmljuju firmama. Slabo su plaćeni, a odmor i bolovanje mogu da sanjaju. Država žmuri da bi privukla investitore, kažu kritičari. Za njih, kako piše nemački… »

Sedmogodišnja devojčica tražila posao u kompaniji Google, evo šta su joj odgovorili

Nova ekonomija 17.02.2017
Sedmogodišnja devojčica Kloi pisala je Guglu i tražila posao... i nije ostala uskraćena za odgovor. Chloe Bridgewater iz Engleske dobila je ideju da napiše pismo posle razgovora sa ocem, kada je odlučila da bi jednog dana volela da radi u Guglu… »

Mnogo puta nagrađivana mineralna voda Milan Toplica godinama otiče u reku

Nova ekonomija 17.02.2017
Mineralna voda Milan Toplica bila je jedna od najboljih i najprodavanijih u bivšoj Jugoslaviji. Ni posle dve privatizacije, fabrika nije nastavila proizvodnju, pa ova voda, više puta nagrađivana za kvalitet, godinama otiče u reku. Nekada na rafovima… »

Markiranje goriva za tri godine smanjilo sivu ekonomiju, državi donelo više para i bolje gorivo

Nova ekonomija 17.02.2017
Za tri godine, otkako je uvedeno markiranja goriva, u državnu kasu ulilo se više, smanjena je siva ekonomija, i gorivo je kvalitetnije, kaže Marinko Ukropina. Ovaj postupak primenjuje se kako bi se sprečilo točenje van registrovanih benzinskih pumpi… »

Vuk Jeremić: Uvrede i prostački rečnik su zaštitni znak Vučića i njegovog okruženja

Nova ekonomija 17.02.2017
Saopštenje Srpske napredne stranke koje je potpisao Damir Zobenica, u odgovoru na izjavu Vuka Jeremića da "Ono što nam se danas dešava je direktna posledica pet godina ponižavanja institucije predsednika Republike", najbolji je pokazatelj vrednosti… »