Izvor: RTS arhiva vesti 17.02.2017

Nikolić za Sputnjik: Kandidovaću se ako se ne dogovorimo

RTS 17.02.2017
Predsednik Tomislav Nikolić rekao je za "Sputnjik" da postoji mogućnost da se kandiduje za predsednika države, ali da to zavisi od njegovog odnosa sa Aleksandrom Vučićem. "Mi smo imali različite vrste dogovora... Ja sam bio ubeđen da u vezi sa… »

Gojković: Sledeće nedelje odluka o izborima

RTS 17.02.2017
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da će sledeće sedmice biti odlučeno da li će, pored predsedničkih, biti održani još neki izbori. Gojkovićeva je istakla da je sigurna da će Glavni odbor SNS-a danas potvrditi predlog… »

Glavni odbor SNS-a o kandidaturi Vučića

RTS 17.02.2017
Srpska napredna stranka danas bi na sednici Glavnog odbora trebalo da donese odluku o jednoglasnom predlogu Predsedništva stranke da Aleksandar Vučić bude kandidat za predsednika Srbije. Kako RTS saznaje, sednici će predsedavati potpredsednik Miloš… »

Svetske agencije o najavi revizije tužbe protiv Srbije

RTS 17.02.2017
Najava zvaničnika BiH da će tražiti reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije mogla bi da izazove političku krizu u BiH, ocenile su svetske agencije. "Može se očekivati da će odluka gurnuti Bosnu u političku krizu, dok poslanici bosanskih Srba… »

Tadić: Janković i Jeremić da se dogovore

RTS 17.02.2017
Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić pozvao je Sašu Jankovića i Vuka Jeremića da se dogovore da jedan od njih dvojice bude predsednički kandidat. Tadić je rekao da je sada, posle najavljene kandidature Tomislava Nikolića, šansa da se… »

Premijer Vučić svečano dočekao kancelara Kerna

RTS 17.02.2017
Ispred Palate "Srbija" priređen svečani doček za kancelara Kristijana Kerna. Austrijskog kolegu je dočekao premijer Srbije Aleksandar Vučić. Premijer Vučić i njegovi saradnici sastali su se sa Kernom i delegacijom Austrije. Sastanku su… »

Vučić: Pred SNS-om težak posao, uvek sam spreman za saradnju s Nikolićem

RTS 17.02.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je uvek spreman za saradnju sa aktuelnim predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, kako pre tako i posle izbora. Aleksandar Vučić je odgovorio na pitanje novinarke RTS-a o tome da li je od predsednika… »

Od marta radovi na deonici Surčin–Obrenovac

RTS 17.02.2017
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je najavila da će 1. marta početi radovi na gradnji auto-puta Surčin-Obrenovac, koja će biti završena u novembru 2019. Mihajlovićeva je na konferenciji za novinare u vladi… »

Sudsko veće u sredu o daljem pritvoru Ivanoviću

RTS 17.02.2017
Sednica sudskog veća na kojoj će se odlučivati o daljem pritvoru lidera Građanske incijative SDP Oliveru Ivanoviću biće održna u sredu u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici, javio je mitrovački Radio Kontakt plus. Apelacioni sud u Prištini… »

Uhapšen generalni sekretar SDA zbog nezakonitog zapošljavanja

RTS 17.02.2017
U Sarajevu je uhapšen Amir Zukić, generalni sekretar Stranke demokratske akcije, čiji je predsednik bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović. Zukić je uhapšen zbog nezakonitog zapošljavanja u javnim preduzećima, potvrdila je za… »