Izvor: RTV arhiva vesti 17.02.2017

Nikolić: Kandidovaću se ako se ne dogovorim sa Vučićem

RTV 17.02.2017
BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da postoji mogućnost da se kandiduje za predsednika Srbije, i da to zavisi od njegovog odnosa s premijerom Aleksandrom Vučićem. "Mi smo imali različite vrste dogovora... Ja sam bio ubeđen… »

Dačić:Nije SNS Kolo milosrdnih sestara

RTV 17.02.2017
BEOGRAD - Aleksandar Vučić će pobediti u prvom krugu bez obzira na to da li će Tomislav Nikolić ući u izbornu trku ili neće, uveren je lider SPS Ivica Dačić, koji ističe da SNS nije Kolo milosrdnih sestara da ispunjava bilo čije, pa i… »

Vučić:Ne dam im Srbiju, nisu je ničim zaslužili

RTV 17.02.2017
BEOGRAD - Ne dam im Srbiju, nisu je ničim zaslužili, poručio je danas lider SNS sa sednice Glavnog odbora stranke, koji je ozvaničio njegovu kandidaturu za predsednika Srbije. "Hteli su moju glavu na crti, i evo ja im na crtu izlazim", rekao je… »

Izetbegović: Zahtev za reviziju presude, dokazi sa suđenja Mladiću

RTV 17.02.2017
SARAJEVO - Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je danas da će sledeće sedmice biti podnet zahtev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid pred MSP u Hagu, tvrdeći da za to postoje novi dokazi, ali i… »

Umesto poklona Kernu: Predlog Vučića o carinskoj uniji na Balkanu

RTV 17.02.2017
BEOGRAD - Umesto poklona i suvenira iz Srbije, austrijski kancelar Kristijan Kern sa sobom u Beč poneće predlog srpskog premijera o formimiranju carinske unije na Balkanu. "To je moj predlog kao predsednika vlade za koji se nadam da će neki koji uskoro… »

DSS: Šta je predao Vučić o Carinskoj uniji Balkana?

RTV 17.02.2017
BEOGRAD - Demokratska stranka Srbija (DSS) pozvala je predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da najhitnije obelodani sadržaj dokumenta koji je danas predao austrijskom kancelaru Kristijanu Kernu. Šokantno zvuči Vučićevo priznanje da je "papir… »

DS: Okupiti se oko Jankovića

RTV 17.02.2017
BEOGRAD - Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Jovan Marković izjavio je da je sada više nego ikada potrebno jedinstvo i okupljanje oko predsedničkog kandidata demokratske opozicije Saše Jankovića koji jedini može da pobedi. Marković je ocenio je… »

Vikiliks: CIA špijunirala izbore u Francuskoj

RTV 17.02.2017
LONDON - Američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) naložila je svojim agentima da prikupe informacije o predsedničkim izborima u Francuskoj 2012. godine, pokazuje dokument koji je objavio Vikiliks. Američki špijuni su nastojali da saznaju… »

Mihajlović: Bez subvencija za firme koje ne povlače kredite na vreme

RTV 17.02.2017
BEOGRAD - Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović najavila je danas da će firmama koje kasne s radovima i ne povlače na vreme ugovorene kredite biti ukinute subvencije. "Kompanije koje se finansiraju stranim… »

Sudsko veće o pritvoru Ivanoviću u sredu

RTV 17.02.2017
BEOGRAD - Sednica sudskog veća na kojoj će se odlučivati o daljem pritvoru lidera Građanske incijative SDP Oliveru Ivanoviću biće održana u sredu u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici, javio je danas mitrovački Radio Kontark plus. Apelacioni sud u… »