Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 17.02.2017

Vučić prihvatio kandidaturu, Nikolić nije odustao

Slobodna Evropa 17.02.2017
Lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je da je odlučio da prihvati kandidaturu za predsednika Srbije, nakon što ga je Glavni odbor te partije jednoglasno podržao. Oglasio se i aktuelni predsednik Tomislav Nikolić, koji je… »

Beograd: Pravna borba svim sredstvima protiv revizije tužbe

Slobodna Evropa 17.02.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da je vest o reviziji tužbe koju Bosna i Hercegovina pokreće protiv Srbije "teška i loša za odnose dve zemlje", te dodao da Srbija "ničim nije izazvala takvu odluku BiH". "Bez obzira na sve, uveren sam da… »

Prekinut protest majki nakon obećanja iz Vlade

Slobodna Evropa 17.02.2017
Nakon noći provedene na ulici, korisnice naknada za majke sa troje i više djece koje su nezadovoljne zbog Vladine odluke da im smanji naknade razišle su se u Podgorici nakon što su prihvatile Vladin predlog da se sastanu naredne sedmice. O sadržaju… »

Sarajevo: Uhapšen Amir Zukić, generalni sekretar SDA

Slobodna Evropa 17.02.2017
Portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić potvrdila je medijima da je generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) Amir Zukić danas uhapšen po nalogu Tužilaštva. Kako je saopšteno, Zukić je uhapšen zbog nezakonitog… »

Mandić i Knežević u ponedeljak idu u tužilaštvo na saslušanje

Slobodna Evropa 17.02.2017
Čelnici opozicionoig Demokratskog fronta (DF) koji su osumnjičeni za pokušaj terorizma na dan izbora u Crnoj Gori Andrija Mandić i Milan Knežević dobili su poziv tužilaštva na saslušanje kome će se odazvati. Mandić je agenciji Beta danas… »

Jaka eskplozija na jugoistoku Turske, jedno lice poginulo

Slobodna Evropa 17.02.2017
Najmanje jedna osoba je poginula, a petnaest je ranjeno u eksploziji u jugoistočnom turskom gradu Viranšehiru u blizini granice sa Sirijom, izjavili su bolnički izvori. Napad je izveden automobilom bombom, a poginulo je jedno trogodišnje dijete… »

Podignuta optužnica protiv Čauševića i ostalih u predmetu "Pandora 2"

Slobodna Evropa 17.02.2017
Tužilaštvo BiH podiglo je optužnice protiv Kemala Čauševića, Anesa Sadikovića i Sedineta Karića koje ih terete za finansijske zloupotrebe od 1,7 miliona konvertibilnih maraka (KM), saopšteno je iz Tužilaštva. U optužnici se navodi da je… »

Srbija predlaže formiranje carinske unije na Balkanu

Slobodna Evropa 17.02.2017
Austrijski kancelar Kristijan Kern izjavio je da podržava predlog premijera Srbije Aleksandra Vučića o formiranju slobodne trgovinske zone Zapadnog Balkana, u okviru Cefta regiona. Nakon razgovora u Beogradu, Vučić je rekao da je Kernu uručio… »

Mostar: Kaplan podnio krivičnu prijavu i dao iskaz u SIPA-i

Slobodna Evropa 17.02.2017
Salmir Kaplan u petak je u svojstvu svjedoka dao iskaz u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Mostaru, jer je 6. februara ove godine podnio krivičnu prijavu protiv sedam osoba za krivična djela prevare pri glasanju, zloupotrebu… »

Glavni odbor SNS jednoglasno potvrdio kandidaturu Vučića

Slobodna Evropa 17.02.2017
Glavni odbor Srpske napredne stranke jednoglasno je glasao da Aleksandar Vučić bude kandidat za predsednika na izborima. U Centru u kojem se održava Glavni odbor je veliki broj građana u majicama s likom Vučića i sa zastavama Srpske napredne… »