Izvor: Sputnik arhiva vesti 17.02.2017

Nikolić: Kandidovaću se ako se ne dogovorimo (video)

Sputnik 17.02.2017
Informacija da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlučio da uđe u predsedničku trku za drugi mandat, izazvala je pravi zemljotres na političkoj sceni. O toj odluci izjasnili su se gotovo svi akteri političkog života, kao i brojni analitičari… »

Dodik o reviziji tužbe: Bosna je prestala da postoji

Sputnik 17.02.2017
Najavom Bakira Izetbegovića da će podneti zahtev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije postalo je jasno da je BiH prestala da postoji, jer ju je Izetbegović predstavio isključivo kao zemlju jednog naroda, što ona nikako nije. „Skup koji… »

Krivične prijave liderima Demokratskog fronta

Sputnik 17.02.2017
Vrhovno državno tužilaštvo zatražilo je podnošenje krivičnih prijava protiv poslanika opozicionog Demokratskog fronta Milana Kneževića, Milutina Đukanovića i Branka Radulovića, zbog nasilničkog ponašanja i ugrožavanja sigurnosti. Knežević… »

Organizator „Egzita“ napadnut u Zagrebu

Sputnik 17.02.2017
Organizator „Egzita“ Dušan Kovačević napadnut je u Zagrebu zbog srpskih tablica. U trenutku napada Kovačević je bio sa suprugom i dve bebe. Sinoć je u Zagrebu održana pres-konferencija na kojoj je najavljen „Si star festival“, „Egzitov“… »

Damask pozvao UN da zaustave akcije Turske u Siriji

Sputnik 17.02.2017
Ministarstvo spoljnih poslova Sirije u petak je uputilo dva pisma generalnom sekretaru UN i predsedniku Saveta bezbednosti UN u kojima ih poziva da nateraju Tursku da zaustavi svoja narušavanja protiv Sirije, javili su sirijski državni mediji… »

Talas ostavki ruskih gubernatora — dolaze mladi i sposobni

Sputnik 17.02.2017
U poslednjih desetak dana u Rusiji je pet gubernatora podnelo ostavke. Četvorica su svoju ostavku objavili na gotovo isti način – sazvali su konferenciju za novinare i jednostavno saopštili svoju odluku. Oni su rekli da su odluku doneli sami, a da… »

Tramp zahvalio Nikoliću na čestitki povodom inauguracije

Sputnik 17.02.2017
Predsednik SAD Donald Tramp zahvalio je pismom predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću na čestitki koju mu je uputio povodom njegove inauguracije i dodao da ceni njegovo ohrabrenje i podršku, saopšteno je iz Predsedništva Srbije. „Toplo pozdravljam… »

Peking: Odnosi Rusije i Kine temelj globalne stabilnosti

Sputnik 17.02.2017
Šef kineske diplomatije Van Ji rekao je da su odnosi Kine i Rusije temelj globalne stabilnosti. „Ovi odnosi dinamično se razvijaju“, rekao je kineski šef diplomatije nastupajući u petak na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti. Van Ji je obećao… »

Vučić prihvatio kandidaturu

Sputnik 17.02.2017
Glavni odbor SNS-a jednoglasno je potvrdio kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika Srbije.Ne dam im Srbiju, nisu je ničim zaslužili, poručio je danas lider SNS sa sednice Glavnog odbora stranke, koji je ozvaničio njegovu kandidaturu za… »

Tirana pustila pipke „Velike Albanije“

Sputnik 17.02.2017
Zajedničke ambasade Tirane i Prištine, to je stvaranje „Velike Albanije“ na mala vrata u domenu tehničkih rešenja. A tehnička rešenja posle izvesnog vremena prerastu u strateške odluke. „Pre ili kasnije“, kako reče Edi Rama. Džaba… »