Politika arhiva vesti 17.02.2017

Vučić i zvanično kandidat SNS za predsednika Srbije

Radio 021 17.02.2017
Glavni odbor SNS jednoglasno je izglasao lidera stranke Aleksandra Vučića za kandidata na izborima za predsednika Srbije. Lider SNS Aleksandar Vučić zahvalio se svima na podršci. "Ponosan sam na vas jer u prethodnih četiri ili pet godina uspeli smo… »

Više me je strah šta će Vučić sada da uradi nego Nikolić

Vesti online 17.02.2017
Predsednik Socijalističke partije Srbije i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je za RTS da posle objave kandidature Tomislava Nikolića za predsednika Srbije sada ima veći strah "šta će Vučić da uradi nego Nikolić". Dačić kaže… »

Vukadinović: Monolitni SNS naprsao

Beta 17.02.2017
Glavni urednik Nove srpske političke misli Djordje Vukadinović ocenio je da su višegodišnje tenzije u odnosima Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića kulminirale otvorenim sukobom unutar Srpske napredne stranke posle informacija da će se Nikolić… »

Vučić: Zahtev BIH za reviziju presude protiv Srbije biće loš za odnose

Beta 17.02.2017
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je vest o zahtevu Bosne i Hercegovine za reviziju oslobadjajuće presude protiv Srbije, teška i loša za odnose dve zemlje. Danas je u Sarajevu na savetovanju pod pokroviteljstvom… »

Kern: Vučić mi je bio uzor

Blic 17.02.2017
Austrijski kancelar Kristijan Kern izjavio je danas u Beogradu, prilikom prijema za austrijske privrednike, da mu je, dok je bio na dužnosti šefa austrijske železnice (OeBB), Aleksandar Vučić bio uzor. On je, kako prenosi agencija APA, rekao da… »

Vučić: Uvek sam spreman na saradnju sa Nikolićem

SEEbiz 17.02.2017
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić je na konferenciji za medije sa austrijskim kancelarom Kristijanom Kernom najavio da neće dugo ostati na toj poziciji. Tokom pozdravnog govora, Vučić je istakao da je "prijatelju Kristijanu" predao jedan… »

Tadić: Janković i Jeremić da razgovaraju o jednom kandidatu opozicije

Večernje novosti 17.02.2017
Predsednik SDS Boris Tadić izjavio je danas da budući kandidati za predsednika Srbije Saša Janković i Vuk Jeremić treba da sednu za sto i razgovaraju o tome da li postoji mogućnost da opozicija ima jednog kandidata. Predsednik Socijaldemokratske… »

Sudsko veće o pritvoru Ivanoviću u sredu

RTV 17.02.2017
BEOGRAD - Sednica sudskog veća na kojoj će se odlučivati o daljem pritvoru lidera Građanske incijative SDP Oliveru Ivanoviću biće održana u sredu u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici, javio je danas mitrovački Radio Kontark plus. Apelacioni sud u… »

Tramp pisao Tomislavu Nikoliću!

Mondo 17.02.2017
Predsedništvo Srbije je danas saopštilo da je predsednik SAD Donald Tramp u pismu zahvalio predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću za čestitku povodom Trampovog stupanja na dužnost. Foto: AP Photo/Susan Walsh "Toplo pozdravljam čestitku koju ste mi… »

"Nikolić nije ruski čovek, Vučić se više viđao s Putinom"

Vesti online 17.02.2017
Lider SRS Vojislav Šešelj očekuje da Aleksandar Vučić neće popustiti pred najavom predsedničke kandidature Tomislava Nikolića. On očekuje i da će ga SNS u tome jednoglasno podržati, a ne isključuje mogućnost da Nikolić odustane od… »