Automobili arhiva vesti 19.02.2017

NK TEST: Nissan X-Trail 1.6 dCi X-Tronic

Nacionalna klasa 19.02.2017
NK TEST: Nissan X-Trail 1.6 dCi X-Tronic Spoljašnost, unutrašnjost Pogon, telemetrija Zaključak Najbolji način da se zapravo zaista dobro proveri neki automobil je da detaljno testirate dva ista modela, ali da oni pripadaju različitim svetovima po… »

Rešenje za saobraćajne gužve: kad vam dosadi, odletite!

Total car 19.02.2017
U mnogim lakim naučnofantastičnim filmovima ili crtaćima, kao rešenje transportnih gužvi u budućnosti pojavljuju se leteći automobili. Oni, međutim, više nisu fikcija… Poslednja inovacija iz ovog segmenta zove se “Pal-V liberti” i delo je… »

Dron umesto taxija - budućnost je stigla (foto+video)

Auto magazin 19.02.2017
Ne, ovo nije priča iz sci-fi filma. Pored konvencionalnog taxija, u Dubaiju će uskoro biti moguće koristiti prevoz dronovima. Pilot projekat dron-taxija počeće u julu mesecu... U Dubaiju će ljudi imati mogućnost da se prevezu dronom. Odvažne… »

Ništa od privatnih Lada u WTCC-u, na startu sezone samo 10 automobila?

Auto blog 19.02.2017
Spekulacije da će se “lade” naći na startu Svetskog turing prvenstva 2017. u rukama privatnika, a pod komandom Viktora Šapovalova, izgleda da su konačno propale. Tako bar tvrdi italijanska verzija portala Motorsport.com, na osnovu informacija… »

GM i PSA Grupa registrovale slabiju prodaju u Evropi

Auto blog 19.02.2017
Kako prenosi Tanjug, automobilske kompanije Dženeral motors (GM) i PSA Grup registrovale su u januaru slabiju prodaju u Evropi od bilo koje druge automobilske kompanije. Slabija prodaja registrovana je u trenutku kada pregovaraju o potencijalnom prelasku… »

Električni Peugeot sa autonomijom od 170 km

Total car 19.02.2017
Model Partner Tepee Electric stiže na tržište u septembru. U doba sve veće ekspanzije automobila sa alternativnim pogonskim sistemima, Peugeot je odlučio da kupcima ponudi električnu verziju svog multifunkcionalnog modela Partner Tepee. Automobil… »

London uvodi taksu od 10 funti za automobile koji mnogo zagađuju

Auto blog 19.02.2017
Kako prenosi Beta, gradonačelnik Londona Sadik Kan rekao je da će London uvesti taksu od 10 funti za automobile koji mnogo zagađuju, a ulaze u centralne delove Londona. Taksa će bitu uvedena 23. oktobra, a najavljena je tik nakon objavljivanja… »

Bugatti Chiron – do 400 km/h i nazad za manje od minute?

Total car 19.02.2017
Iako je Bugatti već započeo proizvodnju svog Chiron modela sa impresivnih 1.500 konjskih snaga, to ne znači da je ovaj francuski proizvođač hiperautomobila završio sa njegovim performansama. Veyronov naslednik navodno će moći maksimalno da razvije… »

Nissan Qashqai 1.6 DIG-T 360 Plus na testu Auto magazina

Auto blog 19.02.2017
Jedan od najprodavanijih krosovera na našem tržištu može da se pohvali veoma bogatom opremom ali i snažnim turbo benzincem, što baš nije česta pojava kod konkurenata. U odnosu na njih, Qashqai deluje kao da je izašao iz teretane. Ponuda klasa i… »

Hoće li promena pravila doneti neočekivanog F1 prvaka?

Auto blog 19.02.2017
Direktor Mercedesa Toto Volf strepi zbog promene novih pravila istakavši da bi lako mogla da se ponovi 2009. godina. Tada je Dženson Baton neočekivano postao šampion sa Bron GP timom, koji je iskoristio veliku promenu pravila i uvođenje duplog… »