Balkan arhiva vesti 19.02.2017

Vladajuća koalicija u RS o reviziji tužbe protiv Srbije: Bošnjačka elita antisrpski orjentisana

Blic 19.02.2017
Bošnjačko-muslimanska revizija presude protiv Srbije, u režiji Bakira Izetbegovića, a sve u ime BiH, nedvosmislen je dokaz da je bošnjačka politička, intelektualna i verska elita antisrpski orjentisana i da je ovo nastavak zloupotrebe BiH u… »

Bakir na putu da razbije BiH!

Večernje novosti 19.02.2017
Posle odluke Izetbegovića i SDA da podnesu zahtev za reviziju tužbe protiv Srbije pred Međunarodnim sudom u Hagu. PODNOŠENjE zahteva za reviziju presude Međunarodnog suda pravde u Hagu po tužbi BiH protiv Srbije za genocid je lična odluka Bakira… »

Britanska vlada: Rusi žele smrt Mila Đukanovića

Telegraf 19.02.2017
Navodi se da su detalji plana obelodanjeni nakon što je britanski ministar odbrane Makl Folon upozorio na "promene poteza" u mešanju Kremlja u zapadnim zemljama tokom 2016. godine. Folon je krajem oktobra upozorio da Rusija "očigledno testira NATO i… »

Uzbuna u Hrvatskoj! Šta su to Rusi ukrcali u avion?! (video)

BK TV 19.02.2017
Ruski avion tipa Antonov 124, "mlađi brat" najvećeg aviona na svetu, sleteo je u Zagreb odakle je odleteo za Saudijsku Arabiju noseći drvene kutije čija je sadržina nepoznata, a neki sumnjaju na oružje, prenosi "index.hr". U teretni avion ukrcano je… »

UN se pripremaju za talas izbeglica iz Mosula

Slobodna Evropa 19.02.2017
Ujedinjene nacije (UN) užurbano završavaju izgradnju skloništa za novi talas izbeglica, nakon što su iračke snage pokrenule operacije za oslobađanje zapadnog dela iračkog grada Mosula od militanata takozvane Islamske države Iraka i Levanta (IDIL)… »

Nakon sanacije sve krenulo naopako: Istorijskoj građevini u Višegradu preti opasnost od urušavanja

Blic 19.02.2017
Načelnik Višegrada, Mladen Đurević, upozorio je da postoji opasnost od urušavanja mosta Mehmed paše Sokolovića nakon rekonstrukcije, te apelovao na izvođače radova i investitore da što pre reaguju. Đurević kaže da je most doveden u pitanje… »

Nikolić: Ne odustajem od dogovora sa Vučićem

Slobodna Evropa 19.02.2017
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da ne odustaje od dogovora sa premijerom i liderom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem. On je rekao i da ne želi da komentariše napade na njega koji, kako kaže, traju danima. "Svi koji me ovih… »

Katnić: Određeni ruski državni organi umešani u pokušaj terorizma u CG

Slobodna Evropa 19.02.2017
Crnogorski specijalni tužilac Milivoje Katnić saopštio je večeras da su određene državne strukture Rusije umešane u pokušaj terorizma na izborni dan u Crnoj Gori, s ciljem da spreče njen ulazak u NATO. Katnić je u intervjuu podgoričkom Radiju… »

Talas nasilja u Zagrebu - učestali napadi motivisani mržnjom

BK TV 19.02.2017
U Zagrebu su se u roku od samo nedelju dana dogodila čak četiri napada motivisana mržnjom - nacionalnom, rodnom, regionalnom, kao i sukobom severa i juga, a ponavljaju se jer nema osude niti posledica, piše danas hrvatski "Jutarnji list". Pripadnici… »

Tuča "grobara" i "delija" u Bijeljini

Alo 19.02.2017
Dva lica su lakše povređena danas u fizičkom obracunu navijača "Crvene zvezde" i "Partizana" u Bijeljini, potvrdila je portparol bijeljinskog Centra javne bezbednosti Aleksandra Simojlović, javlja BN televizija. Prema njenim rečima, do fizičkog… »