Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 19.02.2017

Tramp u potrazi za novim savetnikom za nacionalnu bezbednost

Glas Amerike 19.02.2017
Predsednik SAD Donald Tramp razgovaraće sa četiri kandidata za položaj savetnika za nacionalnu bezbednost, na kraju burne nedelje tokom koje je otpustio jednog bivšeg vojnog oficira, dok je čovek, kojem je prvo ponudio da ga zameni, tu ponudu odbio… »

Keli: Uskoro efikasnija verzija imigracione uredbe

Glas Amerike 19.02.2017
Američki predsednik Donald Tramp uskoro će objaviti "efikasniju verziju" predsedničke uredbe, kojom se imigrantima iz sedam većinski muslimanskih zemalja zabranjuje ulazak u zemlju, saopštio je sekretar za unutrašnju bezbednost Džon Keli. Govoreći… »

Grejem: Tramp da kazni Rusiju zbog mešanja u izbore

Glas Amerike 19.02.2017
Američki senator, republikanac Lindzi Graham iz Severne Karoline, rekao je u nedelju da zahteva od predsednika Donalda Trampa da preduzme akcije protiv Rusije zbog optužbi da se Moskva umešala u izbore koji su ga doveli na vlasti. Zvaničnici… »

SAD počele patrole u Južnom kineskom moru

Glas Amerike 19.02.2017
VAŠINGTON — Udarna grupa američke mornarice, predvođena nosačem aviona, počela je da patrolira u Južnom kineskom moru, uprkos upozorenjima iz Kine u sredu da se ne meša u kinesku suverenost u toj oblasti. Američka mornarica saopštila je da je… »

Miševi pomažu u izboru terapije za obolele od raka

Glas Amerike 19.02.2017
Nisu svi lekovi protiv raka delotvorni kod svakog pacijenta sa rakom. Sa namerom da eliminišu testiranje i greške, neke kompanije odgajaju identične tumore kod miševa. Kompanije tvrde da takav pristup isključuje neke nedoumice u tretiranju kancera… »

Gubici u turizmu zbog Trampove imigracione uredbe

Glas Amerike 19.02.2017
Uprkos privremenoj suspenziji uredbe predsednika Trampa kojom se zabranjuje putovanje u SAD putnicima iz sedam većinski muslimanskih zemalja menadžeri turističkih organizacija počinju da primećuju znake finansijske štete, koja bi mogla da pogodi tu… »

Klimatske promene podelile vojsku i Trampa

Glas Amerike 19.02.2017
Predsjednik Donald Tramp je skeptičan u pogledu klimatskih promjena i dovodi u pitanje navode naučnika da je ljudska aktivnost glavni uzrok globalnog zagrijavanja. Takođe prijeti da će povući Sjedinjene Države iz Pariskog klimatskog sporazuma… »

"Riverdejl mils" - pozitivan trend u proizvodnom sektoru

Glas Amerike 19.02.2017
Nalet talasa automatizacije, problemi sa trgovinom i usporen rast produktivnosti koštali su Sjedinjene Države miliona poslova u proizvodnom sektoru. Za to vreme, jedna mala fabrika u Masačusetsu zapošljava, raste i izvozi svoje proizvode. „Riverdejl… »

Mekejn: Suzbijanje slobode štampe je "kako diktatori započinju"

Glas Amerike 19.02.2017
MINHEN — Američki senator Džon Mekejn, braneći medije od najnovijeg napada predsednika Donalda Trampa, upozorio je da je suzbijanje slobode štampe "ono kako diktatori počinju". Republikanac iz Arizone, česti kritičar Trampa, odgovorio je na tvit… »

Izložba o robotima u londonskom Muzeju nauke

Glas Amerike 19.02.2017
Reč robot prvi je upotrebio češki književnih Karel Čapek pre skoro jednog veka. Roboti su međutim, u različitim oblicima, prisutni već više od 500 godina. U londonskom Muzeju nauke otvorena je izložba pod nazivom „Roboti“, koja se bavi… »