Izvor: Nedeljnik arhiva vesti 19.02.2017

Janković započeo kampanju skupom u Hali sportova

Nedeljnik 19.02.2017
Skupom u Hali sportova na Novom Beogradu zaštitnik građana u ostavci Saša Janković započeo je kampanju za izbore za predsednika Srbije. Među nekoliko hiljada okupljenih građana su i brojne javne ličnosti koje su potpisale apel za Jankovićevu… »

Nedeljnik saznaje: Dogovoren sastanak Jeremića i Jankovića

Nedeljnik 19.02.2017
Očekuje se da razgovaraju i o mogućnosti da opozicija ima zajedničkog kandidata, navode naši izvori, ali ne preciziraju koliko je realno da jedan od njih dvojice odustane od predsedničke trke. Predsednički kandidati Vuk Jeremić i Saša Janković… »

Titov tajni plan za bekstvo iz Jugoslavije: Raseliti Dedinje i spremiti evakuaciju

Nedeljnik 19.02.2017
Ja sam pitao drugove šta misle o tome da se mi povučemo i van naše zemlje sa jakom armijom i da se kasnije sa takvom i vratimo, jer ćemo samo na taj način spasiti socijalizam u našoj zemlji, piše Josip Broz u dnevniku nakon što je dobio ozbiljne… »

Janković: Znam koga bih podržao u drugom krugu

Nedeljnik 19.02.2017
"Da je Jeremić spremniji za dužnost predsednika od mene, podržao bih ga u prvom krugu", rekao je Saša Janković. Vuk Jeremić je odličan mladi političar sa iskustvom u diplomatiji i međunarodnim odnosima. Tek sada bi svojoj zemlji mogao da… »

Srbija, zemlja jedinaca: Svaka druga porodica ima jednog naslednika

Nedeljnik 19.02.2017
U poslednje dve decenije više se nego udvostručio broj porodica sa jednim detetom. Da li je to novi oblik tradicionalne porodice i ostaje li svet na jedincima. Može li Srbija da postane uspešna država ako bude imala manje od sedam miliona stanovnika… »

Šta znači Nikolićeva poruka: "Ne želim da podelim Srbiju"

Nedeljnik 19.02.2017
"Svi koji me ovih dana provlače kroz blato koje su sami stvorili me ne interesuju i ne zaslužuju da im se obratim na bilo koji način. Većina dnevnih novina laže danima protiv mene. Na mene ništa ne može da utiče i opredeli me da odustanem od… »

(VIDEO) Pozdrav iz Rusije: Goli Karići se grudvaju i skaču po snegu

Nedeljnik 19.02.2017
Ovo je sigurno tvit dana. Kako se u Rusiji provodi Bogoljub Karić i zašto je ovo želeo da podeli sa svojim pratiocima na društvenim mrežama? Biznsimen i predsednik Pokreta Snaga Srbije Bogoljub Karić je na svom Tviter profilu okačio veoma zanimljiv… »

Nedeljnik i New York Times dokumentarci: Muhamed Ali, What’s My Name?

Nedeljnik 19.02.2017
Najveći bokserski šampion Muhamed Ali preminuo je 3. juna 2016. godine. Nedeljnik zahvaljujući godišnjaku Turning Points predstavlja ekskluzvni dokuemntarni film o njemu. U dokumentarnom filmu u produkciji New York Timesa, koji ekskluzivno predstavlja… »

Pet tekstova koje ste možda propustili ove nedelje, a trebalo je da ih pročitate

Nedeljnik 19.02.2017
I ovog vikenda na jednom mestu smo izdvojili nekoliko zanimljivih tekstova kojima možete da se posvetite tokom vikenda. Čitajte i uživajte. Nedeljnik.rs tokom nedelje objavljuje veliki broj magazinskih tekstova za koje treba odvojiti vreme. I ovog… »

Razgovor o položaju trans osoba u Srbiji: Svi mi znamo kako se osećamo iznutra

Nedeljnik 19.02.2017
"Kod procesa tranzicije, viđanja sa psihijatrom su jednom mesečno i ređe, a smatram da je to premalo za ovakvu vrstu problema kada treba da dobijemo pomoć i savete oko toga kako da se snađemo. Takođe smatram da treba da postoji posebno odeljenje… »