Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 19.02.2017

Dačić: Izvinjavam se Plamenki, nisam video da je digla ruku protiv Vučića

Nova ekonomija 19.02.2017
Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić negirao je da u toj stranci postoji raskol oko pitanja podrške kandidature Aleksandra Vučića. Osim toga, Dačić je naveo da je na svim stranačkim organima izražena snažna podrška zajedničkom… »

Vuk Jeremić: Da Vučiću damo Oskara za sporednu ulogu i da ga pošaljemo u istoriju

Nova ekonomija 19.02.2017
Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj i budući kandidat za predsednika Srbije Vuk Jeremić izjavio je večeras u Gornjem Milanovcu da je premijer Srbije Aleksandar Vučić zloupotrebio državne resurse da bi snimio predizborni spot… »

Janković: Dosta je bilo ponižavanja, uvreda razuma Beograda na vodi i Srbije na hlebu i vodi, lažnih diploma...

Nova ekonomija 19.02.2017
Ako i kada postanem predsednik, vratiću dostojanstvo čoveku i smisao institucijama. Reći ću nešto zbog čega bi me nekada s Pravnog fakuklteta proterali, obećavam da će Ustav da važi, poručio je Saša Janković na predizbornoj konvenciji… »

Dačić članovima SPS-a naredio da rade za Vučića više nego što bi radili za svoju stranku

Nova ekonomija 19.02.2017
Ivica Dačić lider SPS-a je mobilisao vrh stranke sa zadatkom da rade u korist lidera SNS Aleksandra Vučića, doslovce "više nego što bi za sebe", piše Blic. Ovo je poruka koju su po lokalu preneli svako na svojoj teritoriji visoki funkcioneri SPS. S… »

Nemci zovu srpske srednjoškolce da rade u staračkim domovima u Nemačkoj

Nova ekonomija 19.02.2017
Potražnja za medicinskim radnicima iz Srbije koji bi radili u Nemačkoj otišla je korak dalje - lanci staračkih domova sada deli promotivni materijal srednjoškolcima. Oni tako pokušavaju na vreme da obezbede novu radnu snagu, koja im u Nemačkoj… »

'Otišao sam u Slovačku da radim, a oni su me iskoristili kao roba i vratili nazad'

Nova ekonomija 19.02.2017
Napustio sam posao u Srbiji i otišao u Slovačku da radim, a oni su me iskoristili i vratili, narodski rečeno, kao slepca, kaže Dragomir Mirković (41) iz Batočine. Dragomirova priča svedoči da su naši radnici u Slovačkoj tretirani kao robovi, bez… »

Begečka šargarepa uskoro će biti proizvod sa zaštićenim geografskim poreklom

Nova ekonomija 19.02.2017
Uskoro će pored futoškog kupusa i fruškogorskog lipovog meda, i šargarepa biti proizvod sa zaštićenim geografskim poreklom. Pod nazivom begečka šargarepa, ona će se prodavati u Srbiji i inostranstvu. Za manje od godinu dana, šargarepe iz Begeča… »

OSI: Er Srbija u 2014. napravila gubitak od 67 miliona evra

Nova ekonomija 19.02.2017
Prema finansijskom izveštaju Er Srbije iz 2014, ta kompanija godinu je završila sa minusom od 67 miliona evra. Gubici ove kompanije pokrivaju se iz budžeta Srbije, a samo u 2014. Vlada je upumpala 69.318.442 evra u Er Srbiju. Ono što je još gore… »

Odbori SPS na jugu Srbije žele da Dačić povuče blanko podršku Vučiću

Nova ekonomija 19.02.2017
Više opštinskih i gradskih odbora iz Pčinjskog, Jablaničkog, Niškog i Pirotskog okruga moglo bi da na današnjoj sednici Glavnog odbora SPS u Beogradu zatraži da se povuče blanko podrška koju je Ivica Dačić dao kandidaturi Aleksandra Vučića na… »

Tramp vikao na novinara: Tišina, tišina, tišina!

Nova ekonomija 19.02.2017
Dok rad američkog predsednika Donalda Trampa počinju javno da analiziraju i psihijatri, a administraciju pogađa skandal za skandalom, širom sveta se množe protesti protiv njegove politike. Međutim, on se uglavnom se bavi medijima. U poslednjem… »