Izvor: RTS arhiva vesti 19.02.2017

Razmena optužbi zbog zahteva za reviziju presude protiv Srbije

RTS 19.02.2017
Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić zatražiće od zemalja koje su garant Dejtonskog sporazuma da se izjasne o odluci bošnjačkih predstavnika da podnesu zahtev za reviziju presude protiv Srbije. Najavljuje katastrofalne posledice takve… »

Dačić: Da sam na mestu Vučića – Nikoliću ništa

RTS 19.02.2017
Da sam ja na Vučićevom mestu, Tomislav Nikolić ne bi bio ništa, jer je do pre neki dan hteo "Vučićevu glavu", kaže lider SPS-a Ivica Dačić. Ističe da se sa političkim prijateljima ne razgovara onako kako to čini Nikolić. Ivica Dačić je na… »

Trka s vremenom u Mosulu, deca blokirana usred ofanzive

RTS 19.02.2017
Iračke snage su počele ofanzivu za oslobađanje zapadnog dela Mosula od džihadista. U tom gradu je opkoljeno oko 650.000 civila. Ujedinjene nacije žure da izgrade što veći broj skloništa za novi talas izbeglica. Vojni stručnjaci ocenjuju da je… »

Predsedništvo Nove Srbije podržalo Jeremića

RTS 19.02.2017
Članovi Predsedništva Nove Srbije u Čačku jednoglasno su podržali kandidaturu Vuka Jeremića za predsednika Srbije. U saopštenju Nove Srbije se navodi da su svi članovi Predsedništva te stranke podržali uvodno izlaganje predsednika Velimira… »

Tači traži učlanjenje Kosova u Interpol i poništavanje poternica Srbije

RTS 19.02.2017
Kosovski predsednik Hašim Tači zatražio je od generalnog sekretara Interpola Jirgena Štoka da ta organizacija povuče poternice Srbije prema žiteljima Kosova, nazivajući ih političkim. Tači se sastao sa Štokom na marginama Konferencije za… »

Prvi predizborni skup Saše Jankovića

RTS 19.02.2017
Kandidat za predsednika Saša Janković održao je večeras u Hali sportova "Ranko Žeravica" u Novom Beogradu prvi predizborni skup. Javne ličnosti koje su podržale Sašu Jankovića poručuju da će samo glas Jankoviću obezbediti društvo bez nasilja… »

Bračni par uhapšen zbog droge

RTS 19.02.2017
Policija je u Beogradu uhapsila bračni par i kod njih u stanu zaplenila narkotike čija se vrednost procenjuje na oko 1.700.000 dinara. Bračni par P. V. (1979) i P. J. (1981) je iznajmio stan da bi, kako se sumnja, držao i prodavao drogu, saopštio je… »

Automobil udario u banderu u Ugrinovcima, jedna osoba poginula

RTS 19.02.2017
Jedna osoba je poginula u saobraćajnoj nesreći u Ugrinovcima, kada je automobil udario u banderu, saznaje RTS. Nesreća se dogodila oko 7 časova u Krnješevačkoj ulici. Automobil je, iz sada nepoznatih razloga, izleteo sa kolovoza i udario u banderu… »

Sarajevski zahtev za reviziju presude – put u prošlost

RTS 19.02.2017
Zahtev za reviziju presude protiv Srbije povratak je u prošlost a formalno pravno nije valjan, kažu stručnjaci. Zbog toga oni, kao i političari u Beogradu, očekuju da Međunarodni sud pravde zahtev odbaci jer ko god da ga je podneo nema legitimitet… »

Ivanić za RTS: Revizija tužbe neće proći

RTS 19.02.2017
Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić kaže za RTS da revizija tužbe BiH protiv Srbije neće proći, jer je data od pojedinca. Naglašava da je pokretanjem revizije narušen osnovni koncept BiH, a to je konsezus. Ivanić je, gostujući u… »