Arhiva vesti 22.02.2017

AI: Migranti u Srbiji bez pristupa odgovarajućoj zaštiti

EurActiv 22.02.2017
Organizacija za zaštitu ljudskih prava Amnesti internešenal (Amnesty International, AI) ocenila je u izveštaju objavljenom 22. februara da u Srbiji procesuiranje ratnih zločina iz oružanih sukoba 1990-ih i dalje tapka u mestu, a da izbeglice i… »

NASA: Otkriveno sedam planeta van Sunčevog sistema

Slobodna Evropa 22.02.2017
Sedam planeta nalik Zemlji pronađeno je van Sunčevog sistema i na nekima od njih ima uslova za postojanje života, saopštili su večeras naučnici Američke svemirske agencije (NASA). Planete se nalaze u sazvežđu Vodolija (Akvarijus), samo 40… »

Softić predaje zahtev za reviziju presude BiH protiv Srbije

Slobodna Evropa 22.02.2017
Agent BiH pred Međunarodnim sudom pravde (MSP) Sakib Softić trebalo bi danas ili najkasnije sutra da otputuje u Hag, gde bi u pratnji holandskog advokata Fon van den Bizena trebalo tom sudu da preda zahtev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije… »

Dvomesečni kućni pritvor za Olivera Ivanovića

Dnevnik 22.02.2017
Međunarodno sudsko veće Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici odredilo je kućni pritvor lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću. Prethodno je prošle nedelje Apelacioni sud u Prištini odlučio da se Ivanoviću ponovi suđenje, nakon što je… »

AI: Hrvatska diskriminiše manjine, nacionalizam ka Srbima

Sputnik 22.02.2017
U Hrvatskoj i dalje ima diskriminacije nacionalnih manjina, a Srbi povratnici suočavaju se sa problemom povraćaja imovine, navodi Amnesti. Osim toga, u izveštaju za 2016. se navodi da je pravo na upotrebu manjinskih jezika i pisma i dalje politizovano… »

EU-Srbija: Odobreno poglavlje 20

Mondo 22.02.2017
Srbija u ponedeljak otvara poglavlja 26 i 20 u pristupnim pregovorima sa EU, i to je zvanično danas potvrđeno na sastanku ambasadora država članica EU u Briselu. Foto: Guliver/getty images, Thinkstock Posle jučerašnjeg konsenzusa predstavnika 28… »

Prva žena na čelu Skotland jarda

Vesti online 22.02.2017
Britanska vlada imenovala je Kresidu Dik za novu šeficu Skotland jarda koja će biti prva žena na toj funkciji tokom 188 godina duge istorije londonske policije. Dikova je bivša pomoćnica komandira policije, a na dužnost ju je u sredu imenovalo… »

Evropa u panici zbog radioaktivnog oblaka: Kancerogeni jod curi iz nuklearne podmornice!?

Kurir 22.02.2017
Već nedeljama je u vazduhu iznad Evrope povećan nivo radioaktivnog joda-131. Jod-131 jedan je od najkancerogenijih elemenata koji nastaje u radioaktivnom otpadu. Uzrok povećane radijacije još uvek je nepoznat. Prema izveštajima medija u januaru… »

Niš: Beba koju je otac izbo nožem uspešno se oporavlja

B92 22.02.2017
Niš -- Beba iz Štrpca, koju je pre dva dana otac izbo nožem, uspešno se oporavlja na niškoj Dečjoj hirurškoj klinici, potvrđeno je u Kliničkom centru Niš. "Beba je stabilno i za sada nema potrebe da bude prebačena na lečenje na Dečju kliniku… »

Republički geodetski zavod: Od 1. marta registar cena nepokretnosti

Kurir 22.02.2017
Republički geodetski zavod unapredio je Registar cena nepokretnosti koji je deo sistema Masovne procene vrednosti nepokretnosti sa ciljem da omogući građanima i privredi brz i jednostavan uvid u prosečne cene nekretnina na teritoriji cele Srbije kako… »