Arhiva vesti » sreda 22. februar 2017

AI: Migranti u Srbiji bez pristupa odgovarajućoj zaštiti

EurActiv 22.02.2017
Organizacija za zaštitu ljudskih prava Amnesti internešenal (Amnesty International, AI) ocenila je u izveštaju objavljenom 22. februara da u Srbiji procesuiranje ratnih zločina iz oružanih sukoba 1990-ih i dalje tapka u mestu, a da izbeglice i migranti blokirani u Srbiji na putu za EU nisu... »

NASA večeras saopštava važno otkriće o egzoplanetama

Politika 22.02.2017
Američka svemirska agencija NASA najavila je za danas konferenciju za novinare, na kojoj će predstaviti važno otkriće u vezi s planetama izvan Sunčevog sistema, takozvanih egzoplaneta. To bi mogla da bude najveća vest o potencijalno nastanjivim vansolarnim planetama koje kruže oko drugih... »

Kurir TV vila Mir Vučić: Ponižavanje Srbije nećemo nikome dozvoliti

Kurir 22.02.2017
BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić, sastali se sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i predsedavajućim Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladenom Ivanićem u Vili Mir povodom revizije tužbe BiH protiv Srbije za genocid. Sastanak se održava... »

Oliver Ivanović ponovo u kućnom pritvoru

Politika 22.02.2017
Predstoji mi borba da dokažem da sam nevin, težak je put, ali ja ću to da prođem, poručio je lider Građanske inicijative SDP. Kosovska Mitrovica – Međunarodno sudsko veće Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici odredilo je dvomesečni kućni pritvor lideru Građanske inicijative SDP Oliveru... »

AI: U Hrvatskoj diskriminacija Srba

RTV 22.02.2017
RTV: AI: U Hrvatskoj diskriminacija Srba
ZAGREB - U Hrvatskoj i dalje ima diskriminacije nacionalnih manjina, a Srbi povratnici suočavaju se sa problemom povraćaja imovine, dok je pravo na upotrebu manjinskih jezika i pisma i dalje politizovano i ne sprovodi se, piše u izveštaju Amnesti internešnela za 2016. Kako je prenela Hina... »

Ambasadori EU potvrdili otvaranje još dva poglavlja sa Srbijom

Novi magazin 22.02.2017
Srbija će 27. februara otvoriti dva nova poglavlja, 20 i 26, u pregovorima o članstvu sa EU, dogovoreno je danas na sastanku ambasadora zemalja članica EU (Coreper). Međuvladina konferencija Srbije i EU zakazan je za ponedeljak pre podne. Poglavlje 26 odnosi se na kulturu i obrazovanje a... »

Radioaktivni oblak kruži iznad Evrope: Naučnici zbunjeni, ne mogu da utvrde uzrok

Press 22.02.2017
Neki sumnjaju da je za sve krivo nuklearno testiranje koje su Rusi izveli na Arktiku. Širom Evrope u januaru ove godine zabeležena je mala, ali zabrinjavajuća stopa radijacije, a naučnici sve vreme bezuspešno pokušavaju da otkriju izvor. Neki sumnjaju da je za sve krivo nuklearno testiranje... »

U Turskoj privedeno 35 osoba zbog povezanosti sa Islamskom državom

Večernje novosti 22.02.2017
Antiteroristička jedinica policije u Istanbulu privela je 35 osoba osumnjičenih za povezanost sa ekstremističkom organizacijom Islamska država. Antiteroristička jedinica policije u Istanbulu privela je 35 osoba osumnjičenih za povezanost sa ekstremističkom organizacijom Islamska država,... »

Beba koju je izbo otac prepoznala majku i osmehnula se

Blic 22.02.2017
Beba stara 40 dana iz Štrpca koju je nožem, kako se sumnja, izbo otac Dejan Krstičić, oporavlja se od teških povreda na Dečjoj klinici za hirurgiju i ortopediju u Nišu i trenutno nije životno ugrožena. Kako je za "Blic" ispričala Dostana Kuzmanović, bebina baka, majka Ana Krstičić je... »

Prosečna cena kvadrata stana u Srbiji 880 evra

Beta 22.02.2017
U Srbiji je tokom prošle godine u prometu bilo 126.000 nekretnina što je 12 odsto više nego 2015. godine, a prosečna cena kvadratnog metra korišćenog stana je bila 880 evra, saopštio je danas Republički geodetski zavod. RGZ koji je objavio podatke o cenama nepokretnosti u Srbiji, saopštio... »

©2019 Netmark d.o.o.