Balkan arhiva vesti 23.02.2017

BiH predala zahtev za reviziju presude

N1 Info 23.02.2017
Delegacija Bosne i Hercegovine predvođena Dejvidom Šeferom, Fon van den Bzenom i Sakibom Softićem predala je zahtev za reviziju presude BiH protiv Srbije. Delegacija BiH je privatnim automobilom stigla u Međunarodni sud pravde u Hagu gde je predala… »

Zaev: Makedonija će dobiti vladu, dogovor sa DUI

N1 Info 23.02.2017
Lider Socijademokratskog saveza Makedonije, Zoran Zaev izjavio je da veruje da će Makedonija za 10 do 15 dana imati novu vladu koju će predvoditi njegova stranka. Kako je saopštila SDSM, Zaev je rekao da je rukovodstvo naveće albanske stranke DUI… »

Miloš Marović zatražio zvanično da služi kaznu u Srbiji

RTS 23.02.2017
Zdravko Begović, advokat Miloša Marovića, sina bivšeg visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, izjavio je da njegov branjenik, koji je uzeo srpsko državljanstvo i podneo zahtev da zatvorsku kaznu odleži u Srbiji, time ne izigrava sistem niti… »

Albanska policija u akciji traženja sadnica kanabisa

N1 Info 23.02.2017
Policija u Albaniji saopštila je da je pokrenula veliku operaciju za sprečavanje gajenja kanabisa. Preko 3.000 policajaca pretraživalo je staklenike, napuštene vojne magacine, tunele i napuštene kuće širom zemlje, u potrazi za semenom i rasadom… »

Momak ubio devojku (18)

Alo 23.02.2017
U zagrebačkom naselju Volovčica ubijena je ženska osoba, a osumnjičeni za ubistvo je uhapšen, saopštila je policija. Ubistvo se dogodilo sinoć oko 22.00 časa u Ulici Svetog Josipa radnika. Portal "Indeks" saznaje da je ubijena mlađa ženska osoba… »

Crnogorski DF: BIA Srbije nema dokaza o umešanosti DF-a u pokušaj terorizma

Studio B 23.02.2017
Crnogorska opoziciona partija Demokratski front (DF) saopštila je danas da Bezbednosno-informativna agencija Srbije ne raspolaže dokazima ili informacijama o umešanosti državljana Crne Gore u navodni pokušaj terorizma na izborni dan.Dogovoreno… »

Ivancov nakon sjednice PIC-a: Usvojena zajedničku izjavu, Turska dijelom suzdržana

Slobodna Evropa 23.02.2017
Ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov obratio se medijima ispred zgrade OHR-a,a nakon održane sjednice Vijeća za implementaciju mira (PIC). On je kazao da je PIC usvojio zajedničku usaglašenu izjavu Vijeća za implementaciju mira, a koja se odnosi na… »

Hrvatski ekstremisti žele da "spasu Rijeku" od Srba: Vedrana Rudan nokautirala "napaljenu hrvojad" (FOTO) (video)

Telegraf 23.02.2017
Neumesan tekst na jednom hrvatskom portalu je, naime, proglas Inicijative akademskih građana "Spasimo Rijeku" koji vrvi od teorija zavere i upozorenja da Srbi iz Hrvatske lagano uzimaju taj jadranski grad u svoje ruke. Na hrvatskom portalu dnevno.hr pre… »

Udruženje: Poziv članovima PIC-a da podrže žrtve u borbi za istinu i pravdu

Slobodna Evropa 23.02.2017
Udruženje žrtava i svjedoka genocida pozvali su danas članove Vijeća za implementaciju mira u Bosni i Hercegovini (PIC) da podrže žrtve u borbi za istinu i pravdu pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ). "Sazivajući sjednicu Vijeća za implementaciju… »

Dodik: Da nije bilo Rusije...

Vesti online 23.02.2017
Nikada dosad član Predsedništva BiH u svim sazivima nije napustio već otpočetu sednicu, kako je u četvrtak učinio Bakir Izetbegović, a ako on promoviše takvu mogućnost, postavlja se pitanje zašto i drugi nemaju prava da se tako ponašaju… »