Društvo arhiva vesti 23.02.2017

Naglo zahlađenje šok za organizam! Građani čuvajte se, ovih dana vrebaju opasni virusi

Srbija danas 23.02.2017
Zbog prognoziranog pada temperature u drugoj polovini sutrašnjeg dana očekuje se pojačanje tegoba hroničnih bolesnika!!! Drastičan pad temperature za više od 10 stepeni koji će uslediti već sutra pospodne i doneti i sneg u višim predelima zapadne… »

Šarčević: Novi zakoni o obrazovanju za mesec dana

Novi magazin 23.02.2017
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević najavio je danas da će za mesec dana biti objavljen paket zakona koji treba da reformišu obrazovanje. Šarčević je na okruglom stolu "Obrazovanje i tržište rada" rekao da… »

Michael Davenport: Srbija od EU od 2007. do 2013. dobila preko 100 miliona evra

Gde investirati 23.02.2017
Šef Delegacije Evropske unije u Beogradu Michael Davenport je rekao da je EU od 2007. do 2013. godine izdvojila Srbiji više od 100 miliona evra. Davenport je izjavio da se radi o širokom programu, koji se nastavlja. “Kada putujete Srbijom, vidite… »

Svetska banka odobrila 47 miliona evra za obdaništa u Srbiji

Dnevnik 23.02.2017
Odbor direktora Svetske banke odobrio je 47 miliona evra za projekat Inkluzivno predškolsko obrazovanje i vaspitanje (IPOIV) u Srbiji, koji se realizuje u saradnji sa "Novak Đoković fondacijom", zahvaljujući čemu će broj mesta u predškolskim… »

Mađari prave novu ogradu na granici sa Srbijom

Mondo 23.02.2017
Izgradnja nove ograde na granici sa Srbijom planirana je na proleće jer Mađarska očekuje veliki broj migranata. Foto: Youtube/PrintScreen Mađarska vlada planira da gradi novu ogradu zbog rizika da bi veliki broj migranata mogao da pokuša da uđe u… »

Dobra vidljivost i prohodnost, oprez zbog mogućih odrona

RTS 23.02.2017
Neočekivano visoke temperature za ovo doba godine, više sunčanih intervala i dobra vidljivost, uslovljavaće dobru prohodnost puteva, ali zbog toga dolazi do otapanja snega, posebno u višim planinskim predelima, a samim tim i do vlažnih kolovoza… »

Danijelson: Stalni napredak Srbije u procesu pregovaranja

Blic 22.02.2017
Generalni direktor za proširenje i susedstvo Evropske komisije Kristijan Danijelson potvrdio je danas da će Srbija u ponedeljak u Briselu otvoriti poglavlja 20 i 26 u pregovorima o članstvu u Evropskoj uniji, napominjući da je vladavina zakona… »

"Beograđani dečacima migrantima nude novac za seks"

Vesti online 23.02.2017
Pedagoškinja Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila Jovana Vinčić kaže da muškarci u Beogradu nude novac maloletnim dečacima migrantima za seksualne usluge. Ona je rekla da ugroženi dečaci i mladići retko odlučuju da govore o tome zbog… »

Za duži život, jedite povrće i voće 10 puta dnevno

RTS 23.02.2017
Najnovija studija pokazuje da bi ljudi koji budu jeli 10 porcija voća i povrća dnevno mogli da produže život, objavljeno je u Londonu. Stručnjaci sa londonskog Koledža „Imperijal“ zaključili su da bi takvim navikama u ishrani moglo godišnje da… »

Danijelson: Nema sumnje, budućnost Srbije je u EU

N1 Info 23.02.2017
Budućnost Srbije je u Evropskoj uniji i nema sumnje u to da je EU čvrsto posvećena evropskom putu Srbije, izjavio je generalni direktor za proširenje iz Evropske komisije Kristijan Danijelson. On je uoči posete Beogradu izjavio za "Politiku" da mora… »