Izvor: Blic arhiva vesti 23.02.2017

Dodik: Izetbegović je odlučio da napravi totalnu krizu u BiH

Blic 23.02.2017
Dešavanja u Predsedništvu BiH jasno su pokazala da nije donešena odluka o pokretanju revizije, poručuje predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. Izatbegović je odlučio da napravi totalnu krizu, ali mora biti svestan da ne postoje formalno-pravni… »

Nesreća kod Vladičinog Hana: Autobus pun srpskih vojnika sleteo s puta, povređeno 14 ljudi

Blic 23.02.2017
Autobus koji je prevozio pripadnike 4. brigade Kopnene vojske na relaciji Niš - Vranje, jutros je kod Vladičinog Hana sleteo s puta, a prema prvim informacijama više osoba je povređeno, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Direktor Zdravstvenog centra… »

Čepurin: Rusi zainteresovani za banjski turizam u Srbiji

Blic 23.02.2017
Turisti iz Rusije su sve više zainteresovani za banjski turizam i posetu manastirima u Srbiji, kaže ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin. - U poslednjih godinu dana povećan je broj turista iz Rusije u Srbiji, ali iz Srbije u Rusiji - rekao je… »

Ivanić: Izetbegović nije želeo da se o reviziji tužbe protiv Srbije glasa u Predsedništvu BiH

Blic 23.02.2017
Bakir Izetbegović, bošnjački član, nije želeo da se odlučuje, glasa, o podizanju revizije tužbe BiH protiv Srbije i napustio je sednicu Predsedništva BiH. Sa željom da ne doprinosi razjedinjavanju sednicu je napustio i Dragan Čović, hrvatski… »

Vučić: Odluka o parlamentarnim izborima najkasnije do ponedeljka

Blic 23.02.2017
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će tokom vikenda, a najkasnije u ponedeljak biti doneta odluka i o mogućim parlamentarnim izborima. Vučić je novinarima na Sajmu turizma u Beogradu rekao da sigurno neće dozvoliti… »

Za PKB zainteresovano osam investitora

Blic 22.02.2017
Za privatizaciju Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) zainteresovano je osam investitora iz Srbije i sveta, objavila je večeras Radio-televizija Srbije. Pisma o zainteresovanosti za PKB poslali su kompanije "Matijević" i MK komerc iz Srbije, Al… »

Dramatična bitka u Mosulu: Iračke snage zauzele aerodrom, civili beže

Blic 23.02.2017
Iračke bezbednosne snage uz podršku SAD zauzele su danas glavni aerodrom u Mosulu i upale u obližnju vojnu bazu, objavila je državna televizija. Ranije je saopšteno da su iračke snage bezbednosti počele veliku ofanzivu na aerodrom u Mosulu i kamp… »

Suđenje za ubistvo Slavka Ćuruvije odloženo za apil

Blic 23.02.2017
Suđenje optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije u Specijalnom sudu u Beogradu danas je zbog tehničkih problema odloženo za 4. april. Ročišta su zakazana i za 5. i 6. april. Danas je trebalo da svedoči bivši načelnik Uprave za borbu protiv… »

Stefanović: EU prepoznala napore Srbije

Blic 23.02.2017
Evropska unija je prepoznala napore i rezultate Srbije u borbi protiv ilegalnih migracija, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, navodeći podatak da je tokom migrantske krize uhapšeno 2.300 krijumčara. - To je borba koja… »

Oprez: Drastičan pad temperature odraziće se i na zdravlje ljudi

Blic 23.02.2017
Drastičan pad temperature za više od 10 stepeni koji će uslediti već sutra pospodne i doneti i sneg u višim predelima zapadne i južne Srbije, može da utiče i na zdravlje ljudi, upozorili su danas stručnjaci Republičkog Hidrometeorološkog… »