Izvor: Blic arhiva vesti 23.02.2017

Dodik: Izetbegović je odlučio da napravi totalnu krizu u BiH

Blic 23.02.2017
Dešavanja u Predsedništvu BiH jasno su pokazala da nije donešena odluka o pokretanju revizije, poručuje predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. Izatbegović je odlučio da napravi totalnu krizu, ali mora biti svestan da ne postoje formalno-pravni… »

Nesreća kod Vladičinog Hana: Autobus pun srpskih vojnika sleteo s puta, povređeno 14 ljudi

Blic 23.02.2017
Autobus koji je prevozio pripadnike 4. brigade Kopnene vojske na relaciji Niš - Vranje, jutros je kod Vladičinog Hana sleteo s puta, a prema prvim informacijama više osoba je povređeno, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Direktor Zdravstvenog centra… »

Čepurin: Rusi zainteresovani za banjski turizam u Srbiji

Blic 23.02.2017
Turisti iz Rusije su sve više zainteresovani za banjski turizam i posetu manastirima u Srbiji, kaže ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin. - U poslednjih godinu dana povećan je broj turista iz Rusije u Srbiji, ali iz Srbije u Rusiji - rekao je… »

Ministarka pravde: Zahtev za reviziju tužbe može da pokrene samo Predsedništvo BiH

Blic 23.02.2017
Nakon najava iz Sarajeva da će BiH zatražiti reviziju presude Međunarodnog suda pravde u tužbi za genocid protiv Srbije, ministarka pravde Srbije Nela Kuburović dovela je u pitanje legitimnost čitavog postupka, jer zahtev za reviziju ne šalje… »

Vučić: Odluka o parlamentarnim izborima najkasnije do ponedeljka

Blic 23.02.2017
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će tokom vikenda, a najkasnije u ponedeljak biti doneta odluka i o mogućim parlamentarnim izborima. Vučić je novinarima na Sajmu turizma u Beogradu rekao da sigurno neće dozvoliti… »

Osam kompanija hoće PKB: Evo šta stručnjaci kažu da je najbolje rešenje

Blic 23.02.2017
Ministarstvo privrede objavilo je danas da je osam kompanija zainteresovano za privatizaciju čuvene PKB korporacije iz Padinske Skele. Ministarstvo je saopštilo da su se prijavile srpske kompanije Industrija mesa "Matijević" i MK Komerc, kao i Al Dahra… »

Dramatična bitka u Mosulu: Iračke snage zauzele aerodrom, civili beže

Blic 23.02.2017
Iračke bezbednosne snage uz podršku SAD zauzele su danas glavni aerodrom u Mosulu i upale u obližnju vojnu bazu, objavila je državna televizija. Ranije je saopšteno da su iračke snage bezbednosti počele veliku ofanzivu na aerodrom u Mosulu i kamp… »

Suđenje za ubistvo Slavka Ćuruvije odloženo za apil

Blic 23.02.2017
Suđenje optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije u Specijalnom sudu u Beogradu danas je zbog tehničkih problema odloženo za 4. april. Ročišta su zakazana i za 5. i 6. april. Danas je trebalo da svedoči bivši načelnik Uprave za borbu protiv… »

Stefanović: EU prepoznala napore Srbije

Blic 23.02.2017
Evropska unija je prepoznala napore i rezultate Srbije u borbi protiv ilegalnih migracija, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, navodeći podatak da je tokom migrantske krize uhapšeno 2.300 krijumčara. - To je borba koja… »

Oprez: Drastičan pad temperature odraziće se i na zdravlje ljudi

Blic 23.02.2017
Drastičan pad temperature za više od 10 stepeni koji će uslediti već sutra pospodne i doneti i sneg u višim predelima zapadne i južne Srbije, može da utiče i na zdravlje ljudi, upozorili su danas stručnjaci Republičkog Hidrometeorološkog… »