Izvor: Danas arhiva vesti 23.02.2017

Vojnici stabilno nakon sletenja autobusa sa puta

Danas 23.02.2017
U ime ministra odbrane, pripadnike Vojske Srbije povređene u jutrošnjoj saobraćajnoj nezgodi, zbrinute u niškoj Vojnoj bolnici i Kliničkom centru, obišao je pukovnik Mihailo Zogović. Zamenik načelnika Uprave za odnose sa javnošću preneo im je… »

Vučić: Srbija 2016. zaradila 1,42 milijarde evra od turizma

Danas 23.02.2017
Tokom četiri dana trajanja na 39. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji je otvoren danas i traje do nedelje u 17 časova na Beogradskom sajmu predstaviće se 1.100 izlagača iz 56 zemalja među kojima su i Kina, Rusija i Indija. - Srbija je… »

BiH predala Hagu zahtev za reviziju presude

Danas 23.02.2017
Dodik: Izetbegović uvodi novu praksu ponašanja. Delegacija Bosne i Hercegovine predvođena Dejvidom Šeferom, Fon van den Bzenom i Sakibom Softićem predala je zahtev za reviziju presude BiH protiv Srbije. Delegacija BiH je privatnim automobilom stigla… »

Vučić: Odluka o parlamentarnim izborima do ponedeljka

Danas 23.02.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je blizu toga da odluči da li će biti održani vanredni parlamentarni izbori, ali i da je još neće saopštiti. On je na otvaranju Sajma turizma, istakao da je "video zahteve nekih koalicionih… »

Osam ponuda za kupovinu PKB

Danas 23.02.2017
Na javni poziv Vlade za kupovinu Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB) stiglo je osam pisama, prenosi RTS. Pisma su poslali "El Dahra" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, MK grupa, "Industrija mesa Matijević", jedno fizičko lice iz Kovina, dve kompanije… »

Suđenje optuženima za ubistvo Ćuruvije odloženo do aprila

Danas 23.02.2017
Suđenje optuženima za ubistvo vlasnika i glavnog i odgovornog urednika Evropljanina i Dnevnog telegrafa Slavka Ćuruvije u Specijalnom sudu danas je otkazano zbog problema za tehnikom. Naredni glavni pretres predviđen je za početak aprila, kada bi… »

Mladen Šarčević: Ne možemo prepisivati

Danas 23.02.2017
Da bismo rešili problem nezaposlenosti mladih neophodno je da sagledamo potrebe tržišta i države i da na osnovu toga oblikujemo sopstveni model dualnog i preduzetničkog obrazovanja, rekao je ministar Mladen Šarčević na okrugom stolu ”Obrazovanje… »

Ministarstvo finasija: Štediše iz perioda SFRJ da prijave potraživanja

Danas 23.02.2017
Štediše koji su do 27. aprila 1992. godine imali deviznu štednju u bankama na teritoriji bivše SFRJ treba da prijave svoja potraživanja, saopšteno je iz Ministarstva finansija Srbije. Ministarstvo je pozvalo državljane bivših republika SFRJ koji… »

Čanak: Opoziciji je potreban zajednički kandidat

Danas 23.02.2017
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da će njegova stranka učiniti sve da predsednik SNS-a Aleksandar Vučić ne postane predsednik Srbije i apelovao na ujedinjavanje opozicije na predstojećim predsedničkim izborima… »

Davenport: EU do 2013. izdvojila 100 miliona za Srbiju

Danas 23.02.2017
Evropske institucije nisu samo apsktraktna priča, već se radi o konkretnim projektima, koji mogu da unaprede položaj pojedinaca i ojačaju kapacitete lokalne samouprave. To je danas rekla ministarka Jadranka Joskimović na regionalnom forumu o… »