Izvor: Dnevnik arhiva vesti 23.02.2017

U saobraćajnoj nesreći povređeni vojnici Vojske Srbije

Dnevnik 23.02.2017
U jutrošnjoj nesreći kod Vladičinog Hana, kada je autobus s vojnicima iz zasada nepoznatih razloga sleteo s puta, povređeno je 14 osoba, od kojih jedna teže, a niko nije životno ugrožen, objavilo je Ministarstvo odbrane. Iako je ranije saopšteno… »

Da turisti donesu dve milijarde evra

Dnevnik 23.02.2017
– Cilj nam je da od turizma kroz pet godina uzimamo dve milijarde evra godišnje – rekao je premijer Aleksandar Vučić na otvaranju 39. sajma turizma u Beogradu. On je na Beogradskom sajmu rekao i da bi u saradnji s Crnom Gorom, a u komplementarnoj… »

Delegacija BiH predala aplikaciju za reviziju u MSP

Dnevnik 23.02.2017
HAG: Delegacija BiH, koju predvodi bivši agent Sakib Softić, danas je u Međunarodnom sudu pravde u Hagu predala aplikaciju za reviziju presude tog suda. po tužbi BiH protiv Srbije za genocid, javio je Kliks.ba. Softić je zahtev za reviziju podneo bez… »

O parlamentarnim izborima do ponedeljka, Palma traži glasanje

Dnevnik 23.02.2017
Odluka o eventualnom raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora biće doneta tokom vikenda, najkasnije u ponedeljak, saopštio je premijer Aleksandar Vučić. On je novinarima jedino otkrio da je blizu donošenja odluke o tome, ali da je neće još… »

„Al Dahra” ipak želi PKB

Dnevnik 23.02.2017
Za privatizaciju Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) zainteresovano je osam investitora iz Srbije i sveta, objavila je Radio-televizija Srbije. Pisma o zainteresovanosti za PKB poslali su kompanije „Matijević” i „MK komerc” iz Srbije, „Al… »

Tehnika zatajila, suđenje odloženo

Dnevnik 23.02.2017
Suđenje optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije 1999. godine, odloženo je u Specijalnom sudu u Beogradu zbog kvara na tehničkim uređajima za elektronsko. vođenje sudskog zapisnika.Novo ročište zakazano je u terminu od 4. do 6. aprila, a… »

Mosul: Iračke snage zauzele aerodrom

Dnevnik 23.02.2017
MOSUL: Irački snage zauzele su danas aerodrom u Mosulu, nekoliko sati nakon otpočinjanja velike ofanzive protiv Islamske države. koja kontroliše zapadni deo tog grada, javila je iračka državna televizija. "Snage za brzo delovanje i federalna… »

Rio: Lajović izgubio od Tima

Dnevnik 23.02.2017
Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u četvrtfinale ATP turnira u Rio de Žaneiru, pošto je u drugom kolu izgubio od Austrijanca Dominika Tima 6:2, 7:5. Meč je trajao 79 minuta, a Tim je zabeležio i treću pobedu u isto toliko duela… »

Prijava potraživanja devizne štednje položene u SFRJ

Dnevnik 23.02.2017
Ministarstvo finansija pozvalo je državljane bivših republika SFRJ i državljane Srbije da prijave potraživanja po osnovu stare devizne štednje položene do aprila 1992. godine. u bankama sa sedištem na teritoriji Srbije i u njihovim filijalama na… »

Marković: Raspisati i parlamentarne izbore

Dnevnik 23.02.2017
Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković - Palma, predložio je danas premijeru Aleksandru Vučiću da se u Srbiji, zajedno sa predsedničkim, raspišu i parlamentarni izbori. "Razlog za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora je… »