Izvor: EurActiv arhiva vesti 23.02.2017

Povećanje fondova za prekograničnu saradnju

EurActiv 23.02.2017
EU je za prekogranične i transnacionalne projekte u kojima Srbija može da učestvuje izdvojila 284 miliona evra za budžetski period 2014-2020, a u Beogradu je 23. februara održan Četvrti regionalni forum na kojem su zemlje Zapadnog Balkana razmatrale… »

Obuka 100 mladih Roma uz podršku Nemačke

EurActiv 23.02.2017
Nemačka vlada podržala je stručnu obuku 100 mladih Roma koja treba da im omogući da pronađu posao, uključe se u društvo i ostanu u Srbiji, rečeno je 23. februara na predstavljanju programa "Osnaživanje mladih romskih prodica". Romi se u okviru… »

Nervoza zbog moguće pobede Marine le Pen

EurActiv 23.02.2017
Predizborni period u Francuskoj ove godine obeležen je neodlučnošću birača, strepnjom zbog rizika da pobedi kandidatkinja ekstremne desnice Marine le Pen i aferama koje prate dva najjača kandidata. Najmlađi predsednički kandidat Emanuel Makron… »

EK odložila novu viziju Evrope do decembra

EurActiv 23.02.2017
Evropska komisija radiće na "novom identitetu" Evropske unije tokom prve polovine godine, kako bi njeno viđenje budućnosti EU bilo spremno do decembarskog samita Evropskog saveta. Pre Rimskog samita krajem marta Komisija će objaviti Belu knjigu koja… »

Novinari udaljeni sa sednice Skupštine Sjenice

EurActiv 23.02.2017
Svim novinarima i snimateljima 23. februara je zabranjeno praćenje sednice Skupštine opštine Sjenica, odlučili su odbornici lokalnog parlamenta, javio je dopisnik radija Sto plus. Ne zna se o čemu će odlučivati odbornici. Odluka da sednica bude… »

U Programskom savetu RTS-a lica zaposlena u Predsedništvu Srbije

EurActiv 23.02.2017
Upravni odbor Javne medijske ustanove Radio-televizije Srbije (RTS) izabrao je 15 članova Programskog saveta RTS-a, među kojima su Ivona Katić i Aleksandar Zagorac koji su zaposleni u sektoru za saradnju sa medijima u Predsedništvu Srbije. Oni su… »

Mitov: Bregzit će indirektno uticati na rast u regionu CIE

EurActiv 23.02.2017
Lubomir Mitov, vodeći ekonomista Grupe Unikredit (UniCredit) za Centralnu i Istočnu Evropu (CIE) Za region CIE, koji uključuje Srbiju, u Unikreditu prognoziraju ekonomski rast od oko 3% za ovu i sledeću godinu. Među izazovima za rast biće početak… »