Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 23.02.2017

Prekinuta sednica Predsedništva, BiH u krizi

Glas Amerike 23.02.2017
Članovi Predsedništva BiH nisu u četvrtak uspeli da završe sednicu Predsedništva na kojoj je trebalo da bude reči o reviziji presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid. Sednica je prekinuta, a Bosna i Hercegovina je, čini se, zapala u duboku… »

Iračke snage oslobodile aerodrom u Mosulu

Glas Amerike 23.02.2017
Iračke snage su u četvrtak oslobodile aerodrom u Mosulu, koji su pripadnici ekstremističke organizacije Islamska država kontrolisali od 2014. godine. Iračka državna televizija objavila je da specijalne snage i federalna policija u potpunosti… »

Makedonci očekuju novu vladu u martu

Glas Amerike 23.02.2017
Zoran Zaev, lider opozicionih socijaldemokrata u Makedoniji izjavio je danas da očekuje da nova vlada bude formirana u martu nakon što je njegova SDSM postigla dogovor o svim ključnim pitanjima sa albanskim strankama. "Sada moramo da se dogovorimo o… »

Rumunija procesuirala 1.300 zvaničnika zbog korupcije prošle godine

Glas Amerike 23.02.2017
BUKUREŠT, RUMUNIJA — Gotovo 1.300 zvaničnika poslato je na sud prošle godine u Rumuniji u procesima zbog korupcije koja je počinila štetu državi od oko 260 miliona evra, rekao je u četvrtak glavni državni tužilac za slučajeve korupcije. Laura… »

Visoki zvaničnici SAD suočeni sa ogorčenjem u Meksiku

Glas Amerike 23.02.2017
Američki državni sekretar Reks Tilerson rekao je da su Sjedinjene Države i Meksiko "dve snažne zemlje koje će s vremena na vreme imati različite stavove", ali je dodao da su razgovori sa meksičkim zvaničnicima bili "produktivni i usmereni na… »

Darmanović: Sigurni smo u podršku SAD za članstvo u NATO

Glas Amerike 23.02.2017
Crna Gora je dobila garancije da će Senat Sjedinjenih Država ratifikovati Protokol o pristupanju NATO-u i očekuje da će postati punopravna članica na samitu krajem maja, kazao je za Rojters crnogorski ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović.​… »

SAD: Podrška tužiocima u CG, poštovati poternice

Glas Amerike 23.02.2017
Sjedinjene Države podržavaju napore crnogorskog Vrhovnog državnog tužioca i specijalnog tužioca da istraže pokušaj puča u Crnoj Gori i ulogu Rusije u tom slučaju, u skladu sa crnogorskim zakonima, rekao je za Glas Amerike zvaničnik Stejt… »

"Srbija ne može da spreči članstvo Kosova u UNESKO"

Glas Amerike 23.02.2017
Kosovo će postati član UNESKO-a i Srbija to ne može da spreči, ali može da odloži, zaključeno je na tribini UNESKO i srpsko kulturno nasleđe koja je održana u četvrtak u Prištini. Na skupu je rečeno da je Kosovo u obavezi da ispuni odredbe… »

Trampova administracija povukla Obaminu direktivu o transrodnim učenicima

Glas Amerike 23.02.2017
Američka federalna vlada je povukla smernice kojima se transrodnim učenicima dozvoljava da koriste kupatila i svlačionice pola sa kojim se identifikuju a ne onog s kojim su rođeni. Sekretarijati za pravosuđe i obrazovanje objavili su zajedničko… »

Ispražnjen kamp u Severnoj Dakoti, uhapšeno 10 aktivista

Glas Amerike 23.02.2017
Kamp u kojem su mesecima živeli aktivisti koji protestuju zbog izgradnje naftovoda u Severnoj Dakoti sada je gotovo ispražnjen pošto je juče istekao rok koji je Inženjerijski korpus američke vojske dao demonstrantima da isprazne kamp, pozivajući se… »