Izvor: Južne vesti arhiva vesti 23.02.2017

Radnicima propalih preduzeća minimalce obećali do kraja dana

Južne vesti 23.02.2017
Nakon brojnih obećanja i odlaganja, radnici propalih društvenih firmi u Nišu, koji su se naknadno prijavili za isplatu minimalca, prema najavama na gradskom sajtu, pare bi trebalo da dobiju danas posle 17 sati. Oni koji godinama čekaju na isplatu… »

Oko 2.000 neizleglih jaja i pilića bacili u kontejner na Ledenoj steni

Južne vesti 23.02.2017
Kutije sa ljuskama, poluizleglim jajima i uglavnom mrtvim pilićima iz kontejnera su izvukli volonteri niškog Udruženja “Zoo Planet”, a kako su kazali, noćas ih je primetila sugrađanka koja je tuda prolazila. Zasada nije poznato ko se na ovako… »

Foto-vest: Đubre i psi lutalice na “Tužnoj Moravi”

Južne vesti 23.02.2017
Pohabane cipele, najlon-kese i džakovi, gajbice za voće, pa čak i daske toalet šolja koje vise sa povijenih grana drveća na obodu reke kod sela Ćukovac nadomak Vranja, razlog je zašto Južnu Moravu sve češće nazivaju “Tužnom Moravom”. Obe… »

Prihvaćen novi predlog projekta postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda

Južne vesti 23.02.2017
Po ko zna koji put su lokalne vlasti Niša najavile da će "u narednih nekoliko godina" biti izgrađeno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda. Šef gradskog projektnog centra Ivan Petković kaže da je "prva faza" projektovanja završena i… »

Foto-vest: Neosvetljen pasaž pun đubreta

Južne vesti 23.02.2017
Prolaz ispod mosta Mladosti, na Nišavskom keju, jedina je mogućnost da se na bezbedan i zakonit način pređe sa jedne na drugu stranu, a građanima smeta što je prolaz potpuno neosvetljen i pun smeća. Već odavno ovaj prolaz ispod mosta mnogima… »

Četvorodnevni protesti niških stanara

Južne vesti 23.02.2017
Okupljanjem na platou ispred Narodnog pozorišta, Udruženi pokret slobodnih stanara u petak 24. februara u 17 sati počinje sa protestnim šetnjama. Kako najavljuju, ići će ka Skupštini Grada i do “Objedinjene naplate”. Sa njima će biti Vojni… »

Autobus sa vojnicima sleteo s puta kod Vladičinog Hana

Južne vesti 23.02.2017
Ukupno 14 osoba je povređeno, od kojih jedna teže, kada je autobus koji je iz Niša ka Vranju prevozio 28 pripadnika 4. brigade Kopnene vojske jutros oko 6:20 iz zasad nepoznatih razloga sleteo sa puta kod Vladičinog Hana. Utvrđuje se uzrok nezgode… »

Grad plaća nove instrumente za Simfonijski, iako u orkestru nema ko da ih svira

Južne vesti 23.02.2017
Niški simfonijski orkestar nabavlja aprila novu harfu, tubu i dva timpana, a prema rečima direktorke Vesne Bratić, Grad bi za to trebalo da plati oko 11.000 evra. Međutim, orkestar zasada nema harfistu ni tubistu, a kako kaže direktorka, neizvesno je… »

Auto vezan za stub u centru Niša

Južne vesti 23.02.2017
U Voždovoj u Nišu, jednoj od najprometnijih ulica kroz koju svakodnevno prođe veliki broj automobila i autobusa, prolaznici su danas zatekli kola koja je neko trakom vezao za stub. Trakom na kojoj piše “energetski kabl” neko je vezao automobil za… »

Zatvara se raskrsnica kod “Imidža” zbog kružnog toka

Južne vesti 23.02.2017
Od petka 24. februara do kraja marta raskrsnica Dušanove, Nikole Pašića i Mije Petrovića biće zatvorena za saobraćaj, jer je počela izgradnja kružnog toka. Saobraćaj će, kako su saopštili iz nadležnog Sekretarijata, biti potpuno obustavljen u… »