Izvor: Mondo/Društvo arhiva vesti 23.02.2017

Pa...uživajte u današnjih 20 stepeni

Mondo 23.02.2017
Proleće nam je svratilo. Temperatura do 20 stepeni. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović U petak posle podne i u subotu se na zapadu i jugozapadu zemlje očekuje 20 do 30 milimetara padavina, a u planinskim predelima 10 do 20 centimetara snežnog pokrivača… »

Za srpske vrtiće od Svetske banke 47 miliona evra

Mondo 23.02.2017
Odbor direktora Svetske banke odobrio je 47 miliona evra za projekat Inkluzivno predškolsko obrazovanje i vaspitanje (IPOIV) u Srbiji, zahvaljujući čemu će broj mesta u predškolskim ustanovama u našoj zemlji biti povećan za oko 17.000. Foto: Sean… »

Mađari prave novu ogradu na granici sa Srbijom

Mondo 23.02.2017
Izgradnja nove ograde na granici sa Srbijom planirana je na proleće jer Mađarska očekuje veliki broj migranata. Foto: Youtube/PrintScreen Mađarska vlada planira da gradi novu ogradu zbog rizika da bi veliki broj migranata mogao da pokuša da uđe u… »

Danijelson u Beogradu

Mondo 23.02.2017
Generalni direktor Direktorata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Kristijan Danijelson boraviće danas i sutra u Beogradu, gde će razgovarati sa srpskim zvaničnicima i posetiti nekoliko projekata koje EU finansira. Foto… »

Naučnici: 10 porcija voća dnevno i pobedili ste

Mondo 23.02.2017
Najnovija studija pokazuje da bi ljudi, koji jedu 10 porcija voća i povrća dnevno, mogli da produže život. Foto: www.instagram.com/s/fruit Stručnjaci sa londonskog Imperijal koledža su zaključili da bi takvim navikama u ishrani moglo godišnje da… »

Šest dana zatvora za švercovanje u prevozu!?

Mondo 23.02.2017
Novosađanin Bojan Cvejin dobio je rešenje o izdržavanju zatvorske kazne zbog toga što nije platio kaznu od šest hiljada dinara, a sve zato što ga je kontrola uhvatila bez karte u gradskom prevozu. Foto: MONDO/P. Vujić "Ja sam odavde iz Novog Sada… »

Gori Suva planina, ogromna šteta

Mondo 23.02.2017
Obronke Suve planine između sela Bancareva, Glogovca i Ravnog Dola u toku popodneva zahvatio je požar, saznaje Beta od meštana koji su se u gašenju priključili vatrogascima. Foto: AP Photo/Mark Baker Ilustracija Prema rečima meštana, požar je… »

Ženi se!

Mondo 23.02.2017
Funkcioner Srpske napredne stranke i bivši ministar pravde Nikola Selaković rešio je da stane na ludi kamen, piše danas beogradska štampa. Foto: Printscreeen/YouTube On i njegova izabranica Milica Stojanović, koja je radila u Ministarstvu spoljnih… »

Jeremić: Pobediću ako...

Mondo 23.02.2017
Budući kandidat za predsednika Srbije Vuk Jeremić izjavio je da Aleksandar Vučić "nikome nije smeo da izađe na crtu" u televizijskom duelu, pa neće ni njemu. Foto: MN Press/arhiva Predsednik CIRSD-a Vuk Jeremić izjavio je večeras u Priboju da… »

Svi ih uništavaju, a Jovana od njih pravi umetnost

Mondo 23.02.2017
Mnogi ih ne samo ignorišu, već i skrnave, a mlada fotografkinja iz Niša Jovana Mladenović je posledjnih godinu dana posvetila istraživanju i oživljavanju spomenika NOB-a u sasvim novom ruhu. Foto: Jovana Mladenović, privatna arhiva I sam pogled na… »