Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 23.02.2017

Turisti iz Rusije žele da posete srpske banje i manastire u Srbiji

Nova ekonomija 23.02.2017
Turisti iz Rusije su sve više zainteresovani za banjski turizam i posetu manastirima u Srbiji, rekao je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin. "U poslednjih godinu dana povećan je broj turista iz Rusije u Srbiji, ali iz Srbije u Rusiji", rekao… »

Vučić: Odluka o parlamentarnim izborima biće doneta najkasnije do ponedeljka

Nova ekonomija 23.02.2017
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će odluka o održavanju parlamentarnih izbora biti doneta najkasnije do ponedeljka. Vučić je novinarima u Beogradu posle otvaranja Sajma turizma rekao da će ta odluka biti doneta "tokom vikenda… »

Osam investitora iz Srbije i sveta zainteresovano za kupovinu PKB-a

Nova ekonomija 23.02.2017
Za privatizaciju Poljoprivredne korporacije Beograd zainteresovano je osam investitora iz Srbije i sveta, objavila je Radio-televizija Srbije. Pisma o zainteresovanosti za PKB poslale su kompanije "Matijević" i MK komerc iz Srbije, Al Dahra iz… »

Suđenje za ubistvo Slavka Ćuruvije odloženo zbog 'tehničkih problema'

Nova ekonomija 23.02.2017
Suđenje optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije u Specijalnom sudu u Beogradu je zbog tehničkih problema odloženo za 4. april. Ročišta su zakazana i za 5. i 6. april. Danas je trebalo da svedoči bivši načelnik Uprave za borbu protiv… »

Ministarstvo zove štediše banaka iz SFRJ da prijave potraživanja

Nova ekonomija 23.02.2017
Ministarstvo finansija Srbije pozvalo je danas štediše banaka koji su do 27. aprila 1992. godine imali deviznu štednju u bankama na teritoriji bivše SFRJ da prijave svoja potraživanja. Pozvali su državljane bivših republika SFRJ koji su deviznu… »

Zoran Drobnjak će opet konkurisati za direktora Puteva Srbije

Nova ekonomija 23.02.2017
Vršilac dužnosti direktora javnog preduzeća Putevi Srbije Zoran Drobnjak izjavio je da će konkurisati za mesto direktora u tom preduzeću. On je rekao da još nije predao dokumentaciju, jer ima vremena do polovine marta, ali da je pripremio svoju… »

Davenport: Od 2007. do 2013. EU dala Srbiji preko 100 miliona evra

Nova ekonomija 23.02.2017
Šef Delegacije Evropske unije u Beogradu Majkl Davenport je rekao da je EU od 2007. do 2013. godine izdvojila u Srbiji više od 100 miliona evra. Davenport je izjavio da se radi o širokom programu, koji se nastavlja. "Kada putujete Srbijom, vidite… »

Svetska banka sa 47 miliona evra pomaže otvaranje vrtića u Srbiji

Nova ekonomija 23.02.2017
Svetska banka će podrškom od 47 miliona evra obezbediti dodatnih 17.000 dece u predškolskim ustanovama u Srbiji, saopštila je ta finansijska institucija. Pomoć Srbiji je dodeljena u okviru pojekta Inkluzivno predškolsko obrazovanje i vaspitanje… »

Šabić: Podaci cure iz policije, Poreske uprave, ministarstava i zdravstvenih ustanova

Nova ekonomija 23.02.2017
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljuba Šabić izjavio je da podaci o ličnosti najčešće "cure" upravo iz institucija gde bi trebalo da budu najsigurniji, a to su državni organi, prenosi list Danas… »

Ditman: Nijedan građanin Srbije ne može dobiti azil u Nemačku

Nova ekonomija 23.02.2017
Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman izjavio je da je Srbija je zemlja bezbednog porekla i nijedan srpski građanin ne može dobiti azil, 99 odsto prijava i tražilaca azila nije uspešno u tome. Ditman je to rekao na konferenciji na kojoj je… »