Izvor: Novi magazin arhiva vesti 23.02.2017

Svi vojnici povređeni u saobraćajnoj nesreći prebačeni u vojne zdravstvene ustanove

Novi magazin 23.02.2017
Direktor Zdravstvenog centra Vranje Dragan Veličković izjavio je danas da se u toj ustanovi više ne nalazi nijedan pripadnik Vojske Srbije koji je povređen u saobraćajnoj nesreći kod Vladičinog Hana jer su pacijenti sa težim povredama prebačeni u… »

Čepurin: Rusi zainteresovani za banjski turizam u Srbiji

Novi magazin 23.02.2017
Turisti iz Rusije su sve više zainteresovani za banjski turizam i posetu manastirima u Srbiji, rekao je danas ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin. "U poslednjih godinu dana povećan je broj turista iz Rusije u Srbiji, ali iz Srbije u Rusiji"… »

Izetbegović: Ne izazivam ja krizu u BiH i regionu, već su to učinili oni koji su izvršili agresiju

Novi magazin 23.02.2017
Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović negirao je danas da zahtevom za reviziju presude pred Međunarodnim sudom pravde po tužbi BiH protiv Srbije proizvodi krizu u regionu, navodeći da su krizu izazvali oni koji su početkom 90-tih… »

Vučić: Odluka o parlamentarnim izborima najkasnije do ponedeljka

Novi magazin 23.02.2017
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će odluka o održavanju parlamentarnih izbora biti doneta najkasnije do ponedeljka. Vučić je novinarima u Beogradu posle otvaranja Sajma turizma rekao da će ta odluka biti doneta "tokom… »

Ministarstvo privrede: Stiglo osam pisama investitora zainteresovanih za PKB

Novi magazin 23.02.2017
Pisma o zainteresovanosti za privatizaciju Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) dostavilo je osam investitora iz Srbije i sveta, saopštilo je danas Ministarstvo privrede Srbije. Navedeno je da su za PKB zainteresovani jedno fizičko lice iz Kovina… »

Iračke sprecijalne snage ušle u bazu kod aerodroma u Mosulu

Novi magazin 23.02.2017
Iračke specijalne snage ušle su danas u vojnu bazu u blizini aerodroma na južnom obodu Mosula, ;strateški važanom mestu u okviru operacije za proterivanje ekstremista Islamske države. Pripadnici iračkih snaga prethodno su preuzeli kontrolu nad… »

Suđenja za ubistvo Slavka Ćuruvije odloženo za apil

Novi magazin 23.02.2017
Suđenje optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije u Specijalnom sudu u Beogradu danas je zbog tehničkih problema odloženo za 4. april. Ročišta su zakazana i za 5. i 6. april. Danas je trebalo da svedoči bivši načelnik Uprave za borbu protiv… »

Danijelson: Srbija i EU partneri na istom zadatku

Novi magazin 23.02.2017
Generalni direktor Direktorata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Kristijan Danijelson rekao je danas u Beogradu su Srbija i Evropska unija partneri na istom zadatku i da je saradnja tokom migrantske krize primer dobre saradnje. "Mi… »

RHMZ: Drastičan pad temperature odraziće se i na zdravlje ljudi

Novi magazin 23.02.2017
Drastičan pad temperature za više od 10 stepeni koji će uslediti već sutra popodne i doneti i sneg u višim predelima zapadne i južne Srbije, može da utiče i na zdravlje ljudi, upozorili su danas stručnjaci Republičkog Hidrometeorološkog zavoda… »

Šarčević: Novi zakoni o obrazovanju za mesec dana

Novi magazin 23.02.2017
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević najavio je danas da će za mesec dana biti objavljen paket zakona koji treba da reformišu obrazovanje. Šarčević je na okruglom stolu "Obrazovanje i tržište rada" rekao da… »