Izvor: Press/Društvo arhiva vesti 23.02.2017

Teretnjaci na "Batrovcima" čekaju četiri sata

Press 23.02.2017
Zadržavanja za teretna vozila na izlazu iz Srbije, a na ulazu u Hrvatskoj na prelazu "Batrovci" su oko četiri sata, a na prelazu "Šid" oko sat vremena. Foto:B92.net Na izlazu iz Srbije, a na ulazu u Mađarsku na prelazu "Horgoš" zadržavanja za… »

"Ne postoji 'plan B' za Srbiju"

Press 23.02.2017
Generalni direktor za proširenje Evropske komisije Kristijan Danijelson izjavio je da je budućnost Srbije u EU. Foto:B92.net On je istakao i da je budućnost EU sa Srbijom i da je to osnovna poruka koju želi da donese u Beograd gde dolazi u dvodnevnu… »

Ispovest zatvorenika iz Gvantanama: Život mi je pakao, u Beogradu je gore nego u zatvoru!

Press 23.02.2017
"Jedina nada mi je da odem odavde, da odem negde gde mogu da računam na neku podršku, u bilo koju zemlju u kojoj bar nešto od svog života mogu da napravim", rekao je Mansur al Dajfi. Srpske vlasti su prošlog jula prihvatile dvojicu zatvorenika iz… »

Mladenovčani pet godina piju neispravnu vodu

Press 23.02.2017
Stanovnici beogradske opštine Mladenovac već pet godina piju neispravnu vodu, pišu Večernje novosti. Foto:B92.net Kako se navodi, voda iz gradskog vodovoda, koju koristi više od 50.000 potrošača je zabranjena za piće još 2012. godine. Ipak… »

Bardo političarima: Ništa ne radite da sprečite patnju životinja

Press 23.02.2017
Bivša francuska glumica Brižit Bardo optužila je političare da ništa ne čine da bi okončali užasne patnje životinja u klanicama, uzgajalištima i cirkusima. foto: b92.net "Vlade se smenjuju a patnja životinja ostaje", napisala je danas Brižit… »

Sf zabranjuje prodaju ljubimaca iz uzgajivačnica

Press 23.02.2017
San Francisko se pridružio grupi gradova u SAD koji zabranjuju prodaju maca i kuca u prodavnicama kućnih ljubimaca, ukoliko ne pripadaju populaciji spašenoj sa ulica, piše list Independent. foto: b92.net U pokušaju da zaustave masovnu proizvodnju… »

Sve tajne i skrivene navike vlasnika pasa

Press 23.02.2017
Verujemo da ćete kada pročitate koja to tajnovita ponašanja i navike odlikuju vlasnike pasa shvatiti da ih i vi imate. Ako ne sve, onda barem 90 odsto. I to je u redu. foto: blic.rs Mnogi vas verovatno neće razumeti, naročito oni vaši prijatelji i… »

Mališani i psi su zaista najbolji prijatelji

Press 23.02.2017
Istaknuti neurolog i psiholog Gregori Berns tvrdi da je snimanjem psećih mozgova pomoću MRI metode uspeo da dokaže da su psi prema nivou osećanja i svesti veoma slični maloj deci. foto: blic.rs Stručnjaci s Veterinarskog univerziteta u Beču su pak… »

Da li mačke mogu da imaju boginje?

Press 23.02.2017
Da, mačke mogu imati ovu virusnu infekciju, koji izaziva virus kravljih boginja, opasan i za ljude. Pogledajte koji su simptomi bolesti i kako se leči…. foto: b92.net Mačka se može zaraziti virusom kravljih boginja, i to direktnim kontaktom sa… »