Izvor: Press/Svet arhiva vesti 23.02.2017

Bitka za Mosul: Iračani potiskuju džihadiste

Press 23.02.2017
Iračke snage pokrenule su napad na bazu ekstremističke organizacije Islamska država koja se nalazi u blizini aerodroma u Mosulu. Foto:B92.net Napad je usmeren ka strateški važanom mestu u okviru operacije vlade za proterivanje ekstremista koji se… »

Japan i Rusija "u klinču": Tokio poslao demarš Moskvi

Press 23.02.2017
Japanska vlada uputila je protest Moskvi nakon izjave ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua o nameri da rasporedi diviziju na Kurilskim ostrvima ove godine. Foto:B92.net To je saopštio generalni sekretar japanske vlade Jošihide Suga. "Protest je… »

Mekmaster nekada hvalio Srbe, danas – meta Rusi i Kinezi

Press 23.02.2017
Imenovanjem generala H. R. Mekmastera za savetnika za nacionalnu bezbednost Donald Tramp je potvrdio dominantnu ulogu vojnih krugova u administraciji. Foto:B92.net Iako se njegovim imenovanjem broj generala u najužem okruženju novog šefa Bele kuće… »

Kraj ataturkove turske: Erdogan dozvolio nošenje hidžaba u vojsci, poslednjem bastionu sekularne države

Press 23.02.2017
Žene će moći da nose hidžab ispod šapke ili beretke, dok god je u istoj boiji kao uniforma i ne pokriva lice. Ženskim pripadnicama turskih oružanih snaga od sada će biti dozvoljeno da nose hidžab na bojnim polju, navodi se u novom setu propisa… »

Zbog razbijanja Trampove zvezde – tri godine uslovne kazne

Press 23.02.2017
Džejms Otis koji je prošle godine maljem i krampom razbio zvezdu Donalda Trumpa na Stazi slavnih u Los Anđelesu uslovno je osuđen na tri godine zbog vandalizma. Foto:B92.net On mora da snosi troškove popravka i sudskog postupka. Ročište je održano… »

Putin istakao: Srbiju više niko neće ponižavati zbog...

Press 23.02.2017
Kako se saznaje.... Vladimir Putin je izjavio da Srbiju više niko neće ponižavati zbog loših poteza iz prošlosti. "Svaka zemlja greši, i to nije ništa novo", izjavio je on.… »

Klinton u žalosti: Tramp će Srbima pomoći zbog...

Press 23.02.2017
Kako beogradski mediji prenose... Bil Klinton se izjasnio da ne podržava to što predsednik SAD radi sa Srbijom. "Oni to još nisu zaslužili", izjavio je on.… »

Tramp se zaorio: Republika Srpska ne sme posustati...

Press 23.02.2017
Kako se saznaje... Kako beogradski mediji prenose, Donald Tramp je izjavio da Republika Srpska ne sme posustati u svom traženju identiteta. "Oni su napaćen narod kojima je potrebna pomoć", izjavio je on.… »

Kraljica Elizabeta rekla: Srbi da kleknu pred...

Press 23.02.2017
Kako beogradski mediji prenose... Kako se saznaje, kraljica Elizabeta je izjavila nakon pada Miloševića da bi Srbi trebalo da kleknu pred svetom i traže oprost. "Njihovo pokajanje je neizbežan potez", rekla je ona.… »

Erdogan odgovorio: Srbi nisu u pravu kada kažu...

Press 23.02.2017
Kako se saznaje... Erdogan, predesednik Turske, izjavio je da Srbi nisu u pravu kada kažu da su nebeski narod i da su oni jedini na Balkanu pravi. "To je sve gomila besmislica, Bošnjaci su pravi narod", izjavio je on.… »